Nalaganje nastavitev


32. Festival Radovljica avgusta ponuja nastope mednarodnih ansamblov

četrtek, 07. avgust 2014

Letošnja 32. edicija Festivala Radovljica 2014 bo med 9. in 24. avgustom na tradicionalnih lokacijah v Radovljici in Velesovem ponudila nastope številnih specializiranih ansamblov stare glasbe ter dve glasbeni delavnici. Z izvedbami srednjeveške, renesančne in baročne glasbe ter del 20. stoletja se bo na desetih koncertih predstavilo osemintrideset umetnikov iz Armenije, Avstralije, Bosne in Hercegovine, Francije, Hrvaške, Italije, Madžarske, Nemčije, Španije, Švedske, Švice, Velike Britanije, ZDA in Slovenije.

Festival bo 9. avgusta odprl nastop mednarodnega ansambla Les haulz et les bas s srednjeveško glasbo za trobila, pihala in tolkala, 10. avgusta pa bo sledil večer virtuozne violinske glasbe (Ysaÿe, Kreisler, Enescu, Bach, Paganini) v izvedbi violinista Žiga Branka

Med številnimi mednarodnimi ansambli se bo 11. avgusta predstavil tudi ansambel musica cubicularis s skladbami Gabriella Pulitija, Giovannija Francesca Aneria, Alessandra Grandija, ki ponazarjajo duhovne glasbene dialoge svetnikov, duhovnikov, angelov in svetopisemskih oseb.

14. avgusta bosta ansambla Dialogos in Kantaduri sodelovala z mladim hercegovskim epskim pevcem Juretom Milošem v izvajanju srednjeveške liturgične glasbe iz Bosne in Hercegovine.

Švedska glasbenika Dan Laurin (kljunasta flavta) in čembalistka Anna Paradiso bosta 16. avgusta izvajala italijansko, francosko in švedsko baročno glasbo.

Tradicionalni koncert na orglah cerkve Marijinega oznanjenja v Velesovem se bo odvil 17. avgusta. Francosko duhovno glasbo 17. stoletja: fantazije, fuge in himne Louisa Couperina bodo dopolnjevali koralni spevi, triglasni fauxbourdoni in moteti z orgelsko spremljavo v izvedbi sopranistke Magde Lukovic, tenorista Josepa Beneta, baritonista Josepa Cabréja in organista Laurenta Beyhursta.

Sklepni koncert se bo odvil 24. avgusta v Radovljiški graščini z glasbo Sicilije in Kalabrije v izvedbi italijanskih glasbenikov: Pina De Vittoria (glas, chitarra battente), Ilarie Fantin (arhilutnja), Kateřine Ghannudi (baročna harfa) in Franca Pavana (teorba, glasbeno vodstvo). V okviru festivala bosta potekala tudi delavnica za pevce in vokalne ansamble pod mentorstvom Charlesa Danielsa ter tečaj za kljunasto flavto pod mentorstvom Mateje Bajt.
 

Sorodni prispevki:Deli z drugimi:

pošlji naprej

Oceni:


Povezava:

Komentiranje

Ni še nobenega komentarja. Bodite prvi in komentirajte.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

prijava ali