Nalaganje nastavitev


7. mednarodno glasbeno tekmovanje in festival solistov ter komornih skupin Svirél 2015

četrtek, 26. marec 2015

Na Gradu Kromberk se je z razglasitvijo zmagovalcev disciplin solo harmonika in komorne skupine s harmoniko sklenil prvi del 7. mednarodnega glasbenega tekmovanja in festivala Svirél 2015.

Žirija v sestavi Marie-Andrée Joerger (Francija), Dražen Košmerl (Hrvaška), Klemen Leben (Slovenija) je izbirala med 37 solisti iz Slovenije, Italije, Hrvaške, Črne Gore, Makedonije, Poljske in 12 komornimi skupinami, ki jih je sestavljajo 32 glasbenikov iz Slovenije, Italije, Poljske, Moldavije, Kitajske, Slovaške.

Absolutna zmagovalca sta v disciplini solo Vili Korošec (Slovenija) na klavirski harmoniki, v disciplini komorna skupina pa MarKar duo (Poljska).

Solistični koncertni nastop z NOVA filharmonijo si je priigrala Teja Udovič Kovačič, koncert v ciklu Mladi virtuozi Dragan Ribić, 10 minutno snemanje na tretjem programu Radia Slovenija Andraž Frece in Vili Korošec, snemalni termin v studiu Burja Miha Grmek Seražin, SolokamP gratis kotizacijo VelAccord in brezplačno kotizacijo za 8. mednarodno glasbeno tekmovanje Svirél 2016 Azmir Halilović.

Svirél 2015 se zdaj seli v Goriška Brda. Na Gradu Dobrovo se bo tekmovanje Svirél nadaljevalo z disciplino strunskih glasbil (od 27.3. – 2.4.). V četrtek, 2. aprila ob 18. uri bo koncert finalistov in razglasitev absolutnih zmagovalcev na Gradu Dobrovo. Poseben gost večera bo Ansambel rogov hoRORn z Akademije za glasbo Ljubljana, ki ga vodi mentor Jožek Rošer.

Vabljeni tudi na spremljevalne koncerte - do 12. aprila bo na sporedu še 14 koncertov (nastopi žirantov: 28. 3. godala na Gradu Dobrovo, 31. 3. brenkala v cerkvi Subida, Krmin, Italija, 7. 4. pihala na Coroninijevem dvorcu v Šempetru pri Gorici, 10. 4. trobila, tolkala v cerkvi v Vrabčah). Več o koncertih najdete na spletni strani www.upol.si.
 

Sorodni prispevki:Deli z drugimi:

pošlji naprej

Oceni:


Povezava:

Komentiranje

Ni še nobenega komentarja. Bodite prvi in komentirajte.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

prijava ali