Nalaganje nastavitev

Baza oseb Ljoba Jenče

BAZA PODATKOV JE ŠE V DELU. OPRAVIČUJEMO SE ZA NEVŠEČNOSTI IN VAS HKRATI VABIMO, DA NAS O VEČJIH NAPAKAH, KI STE JIH OPAZILI, TUDI OBVESTITE. Hvala za razumevanje.(info@sigic.si)

Oseba: Ljoba Jenče
Letnica rojstva: 1960
Oblika dejavnosti: vokalist
Zvrst: etno/glasbe sveta, ljudska glasba
Slika: Ljoba Jenče
Kratka biografija:

Ljoba Jenče deluje kot svobodna umetnica od leta 1988 – samozaposlena v kulturi. Je zbirateljica slovenskega ustnega izročila in poustvarjalka – pevka in pripovedovalka pravljic, vodi šolo umetnosti pripovedovanja pravljic, raziskuje in razvija metodo poučevanja petja starih ljudskih pesmi. Podpira tradicijsko petje kot mentorica in razvija lastno umetniško pot kot poustvarjalka.
Na Primorskem ustvarja fonoteko ljudske glasbene dediščine Trnovsko-Banjške planote (TD Lokovec). Ohranja osebni odnos do izročila in nastopa predvsem v prostorih naravne akustike, za odrasle in otroke, ter v medijih – film, radio in televizija, splet. Gostuje doma in v tujini. Občasno se je udeležila šolanja za naravni glas v Angliji na inštitutu Tonalis – Emerson College, od leta 2000 redno obiskuje ure vokalne tehnike, zdaj pri prof. Marti Močnik-Pirc. Podpira uvajanje slovenskega izročila v šolski izobraževalni sistem kot podporo razvoju otrokove naravne inteligence in domišljije, ki sta osnovi vsake ustvarjalne imaginacije. Letno izvede tudi do sto nastopov. Je članica KED Folk Slovenija, sodeluje v programih Glasbene mladine Slovenije in Bralne značke ter v iniciativi Idriart pod vodstvom Mihe Pogačnika. Za JSKD občasno izvaja izobraževanja na vokalnem področju.

Kontakt:

Ljoba Jenče
Dolenja vas 70
Cerknica
SI-1380
Slovenija
Ljoba.jence@guest.arnes.si
+386 (0)1 709 63 10
+386 (0)41 430 224


Pokaži več