Nalaganje nastavitev

Baza oseb Igor Misdaris

BAZA PODATKOV JE ŠE V DELU. OPRAVIČUJEMO SE ZA NEVŠEČNOSTI IN VAS HKRATI VABIMO, DA NAS O VEČJIH NAPAKAH, KI STE JIH OPAZILI, TUDI OBVESTITE. Hvala za razumevanje.(info@sigic.si)

Oseba: Igor Misdaris
Letnica rojstva: 1964
Kraj rojstva: Kranj
Oblika dejavnosti: instrumentalist, vokalist
Delovanje:
- 1981 začne igrati v folklornem ansamblu,
- 1983 skupaj z nekaterimi prijatelji poustvari nekaj koncertov posvečenih romski glasbi in poeziji,
- 1985 začne voditi tamburaški orkester folklorne skupine Emona, ki nastopa na številnih koncertih in festivalih po svetu (Avstrija, Anglija, Španija, Italija, Nizozemska, Švedska, Egipt, Poljska, Koreja, Francija in drugih).
- 1990 ustanovi zasedbo Šukar in deluje kot njen umetniški vodja.
Zvrst: etno/glasbe sveta
Kratka biografija: Igor Misdaris rojen v mešani hrvaško - slovenski družini v Kranju je otroška leta preživel v Beogradu, kjer je zaključil osnovno šolo in dva letnika gimnazije. Z glasbo se je ukvarjal tudi njegov oče, zato je že od otroštva živel v okolju povezanem z glasbo. Pri dvanajstih letih se je začel učiti igranja kitare v Beogradu, kasneje pa še kontrabasa. Ob prihodu v Ljubljano se je vpisal na Srednjo glasbeno in baletno šolo, oddelek za kontrabas. Veliko zanimanje za zvrst etno glasbe ga je pripeljo do vključitve v folklorni ansambel, kjer je pričel igrati leta 1981. Vedno bolj se je posvečal  preučevanju glasbe Balkana in centralne Evrope ter ostalih narodov, pri čemer je prav posebno pozornost namenil romski glasbi. Deluje kot vodja tamburaškega orkestra folklorne skupine Emona in vodja lastne zasedbe Šukar, v kateri skrbi za kakovost in uspešnost izvedb.
Kontakt: Igor Misdaris
Prištinska 8
Ljubljana
1000
Slovenija
info@sukar.org
+ 386 (0)1 542 13 80, +386 (0)1 542 13 81
+ 386 (0)41 403 922
www.sukar.org

Pokaži več