Nalaganje nastavitev

Baza oseb Dejan Lapanja

BAZA PODATKOV JE ŠE V DELU. OPRAVIČUJEMO SE ZA NEVŠEČNOSTI IN VAS HKRATI VABIMO, DA NAS O VEČJIH NAPAKAH, KI STE JIH OPAZILI, TUDI OBVESTITE. Hvala za razumevanje.(info@sigic.si)

Oseba: Dejan Lapanja
Letnica rojstva: 1981
Kraj rojstva: Kranj
Oblika dejavnosti: aranžer glasbe, glasbeni producent, instrumentalist, skladatelj / avtor glasbe, tonski mojster, vokalist
Delovanje:
-studijski tehnik in producent, 
-vodja in član večih glasbenih skupin (kot kitarist ali bobnar),
-studijski glasbenik,
-najeti ali nadomestni glasbenik pri različnih glasbenih zasedbah, 
-samostojna glasbena kariera. 
Instrumentarij: bobni, kitara
Zvrst: etno/glasbe sveta, jazz, pop, rock
Kratka biografija: Kitarist, bobnar, vokalist in studijski tehnik Dejan Lapanja je osnovno glasbeno šolo obiskoval v Škofji Loki, kjer je opravil šestletni študij klasične kitare ter v duetu z Luko Veharjem prejel prvo nagrado na tekmovanju mladih slovenskih glasbenikov. Šolanje je nadaljeval na Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani na oddelku za jazz in zabavno glasbo, po uspešno zaključeni maturi pa se je leta 2000 vpisal na graško Universität für Musik und darstellende Kunst (Univerzo za glasbo in upodabljajočo umetnost), kjer je leta 2005 tudi diplomiral. Na omenjeni univerzi je istega leta pridobil naziv magistra umetnosti – smer jazz kitara. Od konca 90-ih let 20. stol. je sodeloval v skupinah Ulixes (kot vodja skupine), Olivija, Projekt mesto, sicer pa je igral z Andrejem Šifrerjem, Zoranom Predinom, Fool Cool Jazz Orchestra, Vladom Kreslinom, Vlatkom Stefanovskim, Vaskom Atanasovskim, Galom Gjurinom ter z mnogimi drugimi bolj ali manj priznanimi in poznanimi glasbeniki iz slovenske jazzovske in zabavne glasbene scene. Redno se pojavlja tudi kot bobnar v nekonvencionalnih glasbenih zasedbah, kot so ljubljanski shizopunkerji Adivaljer, impro kolektiv Bast, tolminska etno progresivna skupina Salamandra Salamandra, Goran Utan Bend; sodeluje tudi s pesnikom in kantavtorjem Klemenom Teranom v zasedbi Klemen Teran in 19. november. Ukvarja se s komponiranjem in produciranjem kratkih televizijskih in radijskih oglasov. Sodeluje tudi v dveh vokalno-kitarskih duetih: v prvem s pevko Martino Furlan (duo Dijazztivo), v drugem pa s pevko Katarino Juvančič. Pri vseh omenjenih projektih sodeluje kot multiinstrumentalist, studijski tehnik ter producent. Ustvarja tudi avtorsko glasbo.
Kontakt: Dejan Lapanja
Pod Plevno 16
Škofja Loka
SI-4220
dejan.lapanja@siol.net
+386 (0)31 336 266

Pokaži več