Nalaganje nastavitev

Baza oseb Tjaša Fabjančič

BAZA PODATKOV JE ŠE V DELU. OPRAVIČUJEMO SE ZA NEVŠEČNOSTI IN VAS HKRATI VABIMO, DA NAS O VEČJIH NAPAKAH, KI STE JIH OPAZILI, TUDI OBVESTITE. Hvala za razumevanje.(info@sigic.si)

Oseba: Tjaša Fabjančič
Letnica rojstva: 1979
Oblika dejavnosti: skladatelj / avtor glasbe, vokalist
Delovanje:
- kvartet Playgrounds, v katerem deluje kot vokalistka, skladateljica, aranžerka in so-vodja zasedbe,
sodelovanja z Robertom Jukičem, Erikom Marenčejem, Juretom Puklom, Aljošem Jeričem, Nikolo Matošičem, Rokom Lopatičem, Matejem Hotkom in Danielom Nösigom,
- 2004 glavna vloga v izvirni glasbeni drami Vražje dekle skladatelja Milka Lazarja, v režiji Barbare Hieng Samobor in produkciji Glasbene šole Krško.
Zvrst: jazz
Kratka biografija: Po študiju etnologije in kulturne antropologije na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani je vpisala študij jazzovskega petja na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu (Avstrija). Po končanju študija petja na diplomski stopnji je nadaljevala z magistrskim študijem jazzovskega petja. Med njenimi mentorji so bile Dena DeRose, Laurie Antonioli, Ines Reiger in Irena Vidic, udeležila pa se je tudi delavnic z Bobbyjem McFerrinom, Jonom Hendricksom, Markom Murphyjem in Milesom Griffithom. Sodelovala je s številnimi domačimi jazzovskimi glasbeniki mlajše generacije: Robert Jukič, Erik Marenče, Jure Pukl, Aljoša Jerič, Nikola Matošič, Aleš Avbelj, Rok Lopatič in Matej Hotko. Igrala je glavno vlogo v izvirni glasbeni drami Vražje dekle skladatelja Milka Lazarja. Leta 2008 se je na tekmovanju Brussels International Jazz Young Singers Competition v Belgiji uvrstila v polfinale, na tekmovanju za jazzovsko skladateljsko nagrado Jazzon pa je istega leta prišla v finale.
Kontakt: Tjaša Fabjančič
tjasa.fabjancic@gmail.com
http://www.myspace.com/tjasa

Pokaži več