Nalaganje nastavitev

Baza oseb Viki Ašič ml.

BAZA PODATKOV JE ŠE V DELU. OPRAVIČUJEMO SE ZA NEVŠEČNOSTI IN VAS HKRATI VABIMO, DA NAS O VEČJIH NAPAKAH, KI STE JIH OPAZILI, TUDI OBVESTITE. Hvala za razumevanje.(info@sigic.si)

Oseba: Viki Ašič ml.
Letnica rojstva: 1966
Kraj rojstva: Slovenj Gradec
Oblika dejavnosti: instrumentalist, skladatelj / avtor glasbe
Instrumentarij: harmonika
Zvrst: narodnozabavna glasba
Kratka biografija: Viki Ašič mlajši je sin znanega glasbenika Vikija Ašiča starejšega. Živi v Celju, je harmonikar, avtor glasbe in organizacijski vodja ansambla. Po poklicu je zdravstveni tehnik, ukvarja pa se s projektiranjem avdioopreme, ozvočevanjem prireditev in zasebnim poučevanjem diatonične harmonike. Končal je štiri razrede nižje glasbene šole. O svojih povezavah z glasbo je razmišljal: »Izhajam iz glasbene družine Ašič. Moj oče že več kot petdeset let igra na harmoniko. Je dobitnik številnih nagrad, med drugim pa je postal tudi prvi častni godec Slovenije 2000.«

Viki Ašič ml. je ustvaril blizu trideset melodij. O svojem ustvarjanju pravi: »Glasbo ustvarjam ob zelo različnih priložnostih. Vse je odvisno od počutja, sicer pa se mi v mislih vedno vrti samo glasba. Kar se mi porodi zanimivega, novega, posnamem na kaseto in pustim ležati, ko skladba dozori, pa jo potegnem na plan.« Ustvarja zase, za svojo harmoniko in za ansambel Vitezi celjski. Njegovo bolj uspešne pesmi so: Na ohcetni dan, Zdravica prijatelju, Ko zapoje zlata harmonika itd.
Pokaži več