Nalaganje nastavitev

Baza oseb Martin Druškovič

BAZA PODATKOV JE ŠE V DELU. OPRAVIČUJEMO SE ZA NEVŠEČNOSTI IN VAS HKRATI VABIMO, DA NAS O VEČJIH NAPAKAH, KI STE JIH OPAZILI, TUDI OBVESTITE. Hvala za razumevanje.(info@sigic.si)

Oseba: Martin Druškovič
Letnica rojstva: 1962
Kraj rojstva: Olimje
Oblika dejavnosti: pisec glasbenih besedil
Delovanje:
-vodi otroško folklorno skupino, 
-vodi otroški pevski zbor, 
-umetniški vodja folklorne skupine,
-predsednik Kulturno-prosvetnega društva Kostrivnica,
-predsednik sveta območne izpostave Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti.
Zvrst: narodnozabavna glasba
Kratka biografija: Živi v Zgornji Kostrivnici pri Rogaški Slatini. V mladih letih je igral v gledaliških skupinah, pel in plesal v skupini Larifari ter z mlajšo sestro pel v ansamblu Mix. Vodi otroško folklorno skupino in pevski zbor. Poleg tega deluje kot umetniški vodja folklorne skupine in vokalno-instrumentalne skupine Sled, je režiser v dramski skupini, predsednik Kulturno-prosvetnega društva Kostrivnica in predsednik sveta območne izpostave Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti.

Za uspešno delovanje v kulturi je leta 2001 prejel priznanje občine Rogaška Slatina. Najbolj ga prevzamejo pesmi Toneta Pavčka in Neže Maurer, med pisci besedil za narodnozabavno glasbo pa so njegovi vzorniki Ivan Sivec, Fanika Požek, Vera Krajnc - Kumprej, Vera Šolinc in Franc Ankerst. Preizkuša se tudi na dramskem področju. Njegova dramska besedila uprizarjajo amaterske gledališke skupine. Ustvarjal je priložnostne pesmi za razna praznovanja. Doslej se jih je nabralo že več kot devetdeset. »Po navadi se ideje porodijo v nevsakdanjih trenutkih ali ob povsem vsakdanjih dogodkih, včasih tudi v polsnu. Vsekakor pa je od začetne zamisli do končnega besedila dolga pot. Vsebina mora nekaj časa zoreti. Če na življenje gledamo s srcem, doživeto lažje prelijemo v pesem. Če je delo umirjeno, rime čudovito tečejo.« Martin Druškovič sodeluje s skupinama Rogaški odmev in Unikat ter ansambli Franca Lesjaka, Stanka Fajsa, Marjana Drofenika in drugimi.
Pokaži več