Nalaganje nastavitev

Baza oseb Darja Vrhovnik

BAZA PODATKOV JE ŠE V DELU. OPRAVIČUJEMO SE ZA NEVŠEČNOSTI IN VAS HKRATI VABIMO, DA NAS O VEČJIH NAPAKAH, KI STE JIH OPAZILI, TUDI OBVESTITE. Hvala za razumevanje.(info@sigic.si)

Oseba: Darja Vrhovnik
Letnica rojstva: 1963
Kraj rojstva: Ptuj
Oblika dejavnosti: pisec glasbenih besedil
Kratka biografija: Živi v Pamečah pri Slovenj Gradcu, po izobrazbi je ekonomistka, dela pa kot voditeljica na Koroškem radiu in na regionalni televiziji VTV. Deluje tudi v domačem studiu Melopoja. Tako je s slovensko narodnozabavno glasbo vsestransko povezana.

O svojih besedilih pravi: »Z rimami in verzi sem obogatila že marsikatero osnovnošolsko prireditev, pozneje pa sem to svoje veselje prenesla še na glasbeno področje. Sodelujem s številnimi narodnozabavnimi in zabavnimi ansambli ter pevkami in pevci.« V njeni avtorski mapi je kakih sto besedil. Najraje piše hudomušne tekste, saj ji je v veselje, če so ljudje dobre volje, morda zato, ker se tudi sama zelo rada smeje. Med izvajalci, ki pojejo njena besedila, so Rosa, Vagabundi, Šibovniki, Podkrajski fantje, Sedmi raj, Prerod, Založniki, Koroški jeklarji, Polka punce in številni drugi ansambli. Poslušalcem so se najbolj prikupile skladba Naše žene (izvajajo Šibovniki), zmagovalka na številnih slovenskih radijskih lestvicah, pesem Hočem večjo plačo, ki jo je Sedmi raj izvedel na festivalu Slovenska polka in valček, in Kunigunda se umiva, uspešnica, s katero so Vagabundi na tretjem koroškem festivalu polk ni valčkov postali zmagovalci po izbiri občinstva pa tudi po oceni strokovne žirije. »Besedila pišem podnevi in ponoči, pozimi in poleti. Čas in kraj torej nista pomembna. Najboljše ideje se mi porajajo, kadar me čas najbolj priganja, se pravi pet minut pred dvanajsto, zato tudi največkrat ustvarjam v časovni stiski. A do zdaj, hvala bogu, še nikoli nisem bila prepozna.«