Nalaganje nastavitev

Baza oseb Simon Cerar

BAZA PODATKOV JE ŠE V DELU. OPRAVIČUJEMO SE ZA NEVŠEČNOSTI IN VAS HKRATI VABIMO, DA NAS O VEČJIH NAPAKAH, KI STE JIH OPAZILI, TUDI OBVESTITE. Hvala za razumevanje.(info@sigic.si)

Oseba: Simon Cerar
Letnica rojstva: 1980
Kraj rojstva: Ljubljana
Oblika dejavnosti: instrumentalist, skladatelj / avtor glasbe
Instrumentarij: harmonika
Zvrst: narodnozabavna glasba
Kratka biografija: Živi v Preserjah pri Radomljah. Igra na diatonično in klavirsko harmoniko ter sklada nove napeve. Že v najzgodnejših letih je zmagal na različnih harmonikarskih tekmovanjih. O svoji glasbeni poti je povedal: »Končal sem nižjo glasbeno šolo za klavirsko harmoniko. Kot učitelj diatonične harmonike sem zaposlen v harmonikarski šoli Roberta Stoparja v Loki pri Mengšu. Izhajam iz glasbene družine. Oče igra na harmoniko in že več kot četrt stoletja poje v mešanem pevskem zboru Radomlje, teta je članica mešanega pevskega zbora Lira, poleg tega pa je končala glasbeno akademijo in ima v Kamniku zasebno glasbeno šolo.«

Simon Cerar ustvarja za svoj ansambel z imenom Sicer. »Glasbo želim pisati tudi v prihodnosti, saj mi veliko pomeni. Morda bom kaj lepega ustvaril tudi za druge skupine.« O komponiranju pa pravi: »Zdi se mi, da so za pisanje glasbe potrebni sproščenost, volja in prosti čas. Tega pa, žal, nam mladim vedno primanjkuje. Najraje ustvarjam doma, saj se tu najbolje počutim. Najboljše so tiste melodije, ki jih napišem na znano besedilo in za katere si vzamem dovolj časa. Če moram spoštovati roke, se mi zdi, da skladba ne »sede« dobro. V ansamblu vsako melodijo skupaj predelamo, saj ima vsak član še kako svojo zamisel, nato pa se lotimo dela, da skladbo obudimo v življenje čim prej in v čim lepši podobi.« Cerarjeve uspešnice in hkrati uspešnice ansambla Sicer so: Življenje je veselje, Domotožje, Prva ljubezen, Z glasbo v srcu in V naročju sreče.