Nalaganje nastavitev

Baza oseb Franc Falant

BAZA PODATKOV JE ŠE V DELU. OPRAVIČUJEMO SE ZA NEVŠEČNOSTI IN VAS HKRATI VABIMO, DA NAS O VEČJIH NAPAKAH, KI STE JIH OPAZILI, TUDI OBVESTITE. Hvala za razumevanje.(info@sigic.si)

Oseba: Franc Falant
Letnica rojstva: 1979
Kraj rojstva: Slovenj Gradec
Oblika dejavnosti: skladatelj / avtor glasbe
Zvrst: narodnozabavna glasba
Kratka biografija: Živi v Vitanju, je avtor melodij in mentor različnih glasbenih skupin. Pridobil si je srednjo glasbeno izobrazbo. O sebi in svojem skladateljskem delu pravi: »Izhajam iz glasbene družine. V naši rodbini je najbolj znana glasbenica moja mala sestrična Irena Vrčkovnik, pa tudi drugi sorodniki se ukvarjajo z glasbo, vendar le sebi v veselje. Napisal sem več kot štirideset melodij za slovenske in tuje ansamble, med drugim za skupino iz Kanade. Ustvarjam takrat, ko imam čas, največkrat ponoči, ko me nihče ne moti.«

Franc Falant piše za ansambel Slovenski express (mesečnega zmagovalca Oriona in dobitnika zlate plakete na Graški Gori), za trio Najlepši cvet ter ansamble Triglav iz Kanade, Ta pravi faloti, Biser, Ansambel Falant in druge. Njegove najbolj znane so skladbe: Golobica (v izvedbi zasedbe Slovenski express), Spomini (v izvedbi Slovenskega expressa – za skladbo je na Graški Gori dobil zlato plaketo), Šoštančanke (v izvedbi Ta pravih falotov), Trije frajerji in Zapeljivec (v interpretaciji tria Najlepši cvet).
Pokaži več