Nalaganje nastavitev

Baza oseb Branko Flis

BAZA PODATKOV JE ŠE V DELU. OPRAVIČUJEMO SE ZA NEVŠEČNOSTI IN VAS HKRATI VABIMO, DA NAS O VEČJIH NAPAKAH, KI STE JIH OPAZILI, TUDI OBVESTITE. Hvala za razumevanje.(info@sigic.si)

Oseba: Branko Flis
Letnica rojstva: 1955
Kraj rojstva: Planina na Pohorju
Kratka biografija: Živi v rojstnem kraju. Končal je nižjo glasbeno šolo za klarinet in saksofon, igranja na diatonično harmoniko pa se je naučil sam. Po poklicu je strojni tehnik, zaposlen kot delovodja v zreškem Cometu, po službi pa z družino dela na srednje veliki kmetiji. O svojih glasbenih koreninah je povedal: »Izhajam iz družine, v kateri smo več prepevali kot igrali. Petje me je spremljalo tako rekoč od zibelke. Zato pa sta bila godca moja strica Albin in Polde. Pri izpopolnjevanju v igranju na diatonično harmoniko mi je poleg strica Poldeta pomagal Ivan Merčnik iz Koroške vasi, pravi ljudski godec, ki je zabaval svate na več kot tristo ohcetih. Dragocene glasbene nasvete mi je dal tudi Boris Kovačič.«

Branko Flis je napisal kakih trideset melodij, vse za ansambel Fantje izpod Rogle. »Navdih za lepe skladbe pride kar sam, navadno v gozdu, na travniku ali v avtu. Melodijo si posnamem na magnetofonski trak in navadno je začetna najboljša. Zelo me navdihujejo dobra besedila. Po navadi si zapomnim nekaj vrstic in si ob njih zažvižgam melodijo.« Flisove uspešne skladbe so: Zvonovi nas vabijo, Rajanje zime, Pod Roglo je veselje doma, Nekje spomini spijo, Slovenski vojak itn.
Pokaži več