Nalaganje nastavitev

Baza oseb Robert Goličnik

BAZA PODATKOV JE ŠE V DELU. OPRAVIČUJEMO SE ZA NEVŠEČNOSTI IN VAS HKRATI VABIMO, DA NAS O VEČJIH NAPAKAH, KI STE JIH OPAZILI, TUDI OBVESTITE. Hvala za razumevanje.(info@sigic.si)

Oseba: Robert Goličnik
Letnica rojstva: 1976
Kraj rojstva: Slovenj Gradec
Oblika dejavnosti: instrumentalist, skladatelj / avtor glasbe
Instrumentarij: harmonika
Zvrst: narodnozabavna glasba
Kratka biografija: Živi v Gaberkah pri Šoštanju. Je poklicni glasbenik, in sicer harmonikar, avtor melodij in vodja ansambla. Zaposlen je v Zasebnem glasbenem centru Roberta Goličnika, s. p. Ima nižjo izobrazbo iz klavirske harmonike, pozneje pa se je naučil še igranja na diatonično harmoniko, klaviature in basovsko kitaro. Tudi njegova mama Olga igra na diatonično harmoniko. O začetkih ukvarjanja z glasbo je povedal: »Z diatonično harmoniko sem se prvič srečal v sedmem razredu osnovne šole, ko so me starši vpisali v velenjsko glasbeno šolo, v razred profesorja Mileta Trampuša. Po končanju glasbene šole sem nadaljeval vaje pri Robertu Zupanu. Ta me je med drugim pripravljal na različna tekmovanja.« Na tekmovanju v Ljubečni je pridobil naziv absolutnega prvaka v igranju na diatonično harmoniko. »Na Ljubečni sem prvič nastopil leta 1993. Do konca življenja pa mi bo ostala v spominu Ljubečna leta 1996, ko sem postal absolutni zmagovalec. /.../ Ko stojiš na odru, ni lahko, saj sta pred teboj množica ljudi in komisija in vsi od tebe pričakujejo, da boš dal vse od sebe.« 

Robert Goličnik je ustvaril nekaj več kot dvajset melodij in štirinajst priredb. Glasbo piše za svoj ansambel pa tudi za druge skupine, npr. ansambel Eks, Ta prave falote, Zvezdice, Duo Spev, ansambel Rom Pom Pom itn. Naziv absolutnega zmagovalca mu je odprl vrata v glasbeni svet. Danes mu glasba pomeni kruh, saj v svoji šoli poučuje diatonično harmoniko in basovsko kitaro ter ima ansambel in orkester Frajtonarjev Goličnik. V prostem času sklada nove melodije.
Pokaži več