Nalaganje nastavitev

Baza oseb Marjan Jahn

BAZA PODATKOV JE ŠE V DELU. OPRAVIČUJEMO SE ZA NEVŠEČNOSTI IN VAS HKRATI VABIMO, DA NAS O VEČJIH NAPAKAH, KI STE JIH OPAZILI, TUDI OBVESTITE. Hvala za razumevanje.(info@sigic.si)

Oseba: Marjan Jahn
Letnica rojstva: 1958
Kraj rojstva: Novo mesto
Oblika dejavnosti: instrumentalist, skladatelj / avtor glasbe, vokalist
Instrumentarij: harmonika, trobenta
Zvrst: narodnozabavna glasba
Kratka biografija: Živi v Pomjanu. Je trobentar in vodja ansambla Modri val. Igra tudi na harmoniko in poje. Ustvaril je nekaj več kot dvajset melodij in napisal več besedil. Njegov brat Branko Jahn je soustanovitelj založbe Zlati zvoki. O svojih glasbenih koreninah je povedal. »Že oče je rad igral na harmoniko, tako da je bila glasba v naši družini ves čas doma. Izpopolnjeval sem se v nižji glasbeni šoli, tako da imam tudi strokovno podlago.«

Ustvarja predvsem za ansambel Modri val, napisal pa je tudi nekaj skladb za pihalno godbo. »Ideja pride kar na lepem, kjer koli. Navadno si jo na kratko zapišem. Velikokrat si zraven zapojem del besedila. Če je tema zanimiva, jo dodelujem, če je slaba, jo zavržem in je ne razvijam po sili naprej.« Jahnove uspešne skladbe so: Ljubezen z obale, Sreča očija, Mornarju v slovo, S šmarskimi lovci itd.
Pokaži več