Nalaganje nastavitev

Baza oseb Mitja Jankovič

BAZA PODATKOV JE ŠE V DELU. OPRAVIČUJEMO SE ZA NEVŠEČNOSTI IN VAS HKRATI VABIMO, DA NAS O VEČJIH NAPAKAH, KI STE JIH OPAZILI, TUDI OBVESTITE. Hvala za razumevanje.(info@sigic.si)

Oseba: Mitja Jankovič
Letnica rojstva: 1976
Kraj rojstva: Celje
Oblika dejavnosti: instrumentalist, skladatelj / avtor glasbe
Instrumentarij: harmonika
Zvrst: narodnozabavna glasba
Kratka biografija: Živi v kraju Marija Dobje pri Dramljah. Je harmonikar, vodja ansambla Savinja in avtor melodij. Povedal je: »Že kot majhnemu fantiču mi je domača glasba veliko pomenila. Na bratovi ohceti sem zelo občudoval Nika Zajca in začutil posebno veselje do diatonične harmonike. Pri petnajstih letih pa sem že sam igral na prvi ohceti. Imel sem srečo, da sta imela starša posluh za moje želje: kupila sta mi harmoniko in mi ves čas stala ob strani. Tega ne bom nikoli pozabil.« Oba z ženo nastopata v ansamblu Savinja.

Mitja Jankovič je napisal nekaj več kot dvajset melodij. Posebne glasbene izobrazbe nima. »Menim, da ni pomembno, ali poznaš note ali ne. Odločilno je, da glasbo občutiš, da jo imaš rad in jo dobro igraš.« Jankovičeve najbolj uspešne so skladbe Iz mesta na vas, Bela krizantema in Hribovska deklica.