Nalaganje nastavitev

Baza oseb Milan Lebar

BAZA PODATKOV JE ŠE V DELU. OPRAVIČUJEMO SE ZA NEVŠEČNOSTI IN VAS HKRATI VABIMO, DA NAS O VEČJIH NAPAKAH, KI STE JIH OPAZILI, TUDI OBVESTITE. Hvala za razumevanje.(info@sigic.si)

Oseba: Milan Lebar
Letnica rojstva: 1967
Kraj rojstva: Vučja vas
Oblika dejavnosti: instrumentalist, skladatelj / avtor glasbe, vokalist
Instrumentarij: klarinet, saksofon, kitara
Zvrst: narodnozabavna glasba, pop
Kratka biografija:

Živi v Babincih blizu Ljutomera. Po poklicu je univ.dipl. pedagog in prof. proizvodno-tehnične vzgoje, kot osnovni poklic pa strojni tehnik. Dela kot carinik v Carinski upravi Murska Sobota. Je klarinetist in vodja ansambla Štrk. Končal je ljutomersko nižjo glasbeno šolo. Izhaja iz glasbene družine (več generacij glasbenikov).
Milan Lebar je po osnovni šoli obiskoval srednjo šolo za strojne tehnike in v srednješolskem centru v Murski Soboti sodeloval v big bandu. Z njim je gostoval v Avstriji, na Madžarskem in doma. Med služenjem vojaščine je bil aktiven v skupini, v kateri so se zbrali glasbeniki iz vseh tedanjih jugoslovanskih republik. Takoj po vojski ga je vodja Slovenskogoriškega kvinteta povabil k sodelovanju v zasedbi in tam se je prvič resneje srečal z narodnozabavno glasbo, po osmih letih leta 1994 pa je skupaj s prijatelji ustanovil skupino, ki jo vodi še danes. V svoji glasbeni karieri je napisal kakih dvajset melodij in nekaj priredb, predvsem za svoj ansambel Štrk. Njegove najbolj poznane skladbe so: Jurka, šmarnica, klinton, Spomin na Prlekijo in Nazaj v Prlekijo.

Pokaži več