Nalaganje nastavitev

Baza oseb Vlado Maguša

BAZA PODATKOV JE ŠE V DELU. OPRAVIČUJEMO SE ZA NEVŠEČNOSTI IN VAS HKRATI VABIMO, DA NAS O VEČJIH NAPAKAH, KI STE JIH OPAZILI, TUDI OBVESTITE. Hvala za razumevanje.(info@sigic.si)

Oseba: Vlado Maguša
Letnica rojstva: 1959
Kraj rojstva: Grabonoš
Oblika dejavnosti: instrumentalist, skladatelj / avtor glasbe
Instrumentarij: harmonika
Zvrst: ljudska glasba
Kratka biografija: Živi na Galušaku pri Sv. Juriju ob Ščavnici. Po poklicu je strojni ključavničar. Med drugim izdeluje kovčke za glasbene instrumente in zvočne skrinje. Je harmonikar, vodja ansambla ter avtor melodij. Končal je nižjo glasbeno šolo. O svoji povezanosti z glasbo je povedal:»Družina ni bila kaj prida glasbeno nadarjena. Izjema je bila le babica. Ta me je tudi spodbujala k ustvarjanju in k siceršnjemu glasbenemu delovanju. Babica je bila odlična pevka in izdelovalka rož iz papirja in loja.«

Vlado Maguša je napisal približno trideset skladb, vse za svojo glasbeno skupino. »Ustvarjam priložnostno, ko se pokaže potreba, vedno s harmoniko v rokah. Če ne gre, odneham, potem pa poskusim znova. Največkrat se lotim komponiranja zvečer, ko sem poln novih doživetij in življenjskih navdihov.« Njegove bolj znane skladbe so: Slovenije mi ne damo, Štajerska, rad te imam in Otožno dekle.
Pokaži več