Nalaganje nastavitev

Baza oseb Gregor Mlinar

BAZA PODATKOV JE ŠE V DELU. OPRAVIČUJEMO SE ZA NEVŠEČNOSTI IN VAS HKRATI VABIMO, DA NAS O VEČJIH NAPAKAH, KI STE JIH OPAZILI, TUDI OBVESTITE. Hvala za razumevanje.(info@sigic.si)

Oseba: Gregor Mlinar
Letnica rojstva: 1980
Kraj rojstva: Slovenj Gradec
Kratka biografija: Živi v Celju, igra na diatonično in klavirsko harmoniko in je vodja ansambla ter avtor melodij. O svoji povezanosti z glasbo je povedal: »Moja glasbena pot se je začela nekoliko nenavadno. Mama si je kupila frajtonarico in se začela učiti pri znanem harmonikarju Franciju Zemetu. Na prvih vajah se je naučila pesem Na planincah, potem pa nekaj prijemov pozabila. Manjkajoči del skladbe sem ji poiskal jaz in na naslednje vaje odšel kar sam, češ da si bom več zapomnil in naučeno doma pokazal mami. Po dveh letih učenja pri Franciju Zemetu sem se še dve leti izpopolnjeval pri Branetu Klavžarju. Igranja na klavirsko harmoniko pa sem se učil pri Robiju Zupanu. Veliko sem odnesel tudi od ljudi, ki sem jih spoznal in z njimi sodeloval, Borisa Roškerja, Tomaža Tozona, Igorja Podpečana, Igorja Korošca idr. /.../ V širšem sorodstvu se je resneje ukvarjal z glasbo samo Matjaž Kovač, več let vodilni pevec pri Bistriškem odmevu

Mlinar je napisal več kot štirideset melodij in priredb, največ za ansambel Štajerski objem, za studijsko skupino Gregor Mlinar in prijatelji glasbe, za Mlade Štajerce in nekatere druge zasedbe. »Ustvarjam v izrazito čustvenih okoliščinah, ko sem dobre ali slabe volje, v stresu … Dve moji najboljši skladbi sta nastali, ne da bi imel harmoniko ob sebi. Zložil sem ju, ko sem se vračal iz šole.« Mlinarjeve uspešne skladbe so: Čez plot, Babje čenče in Domotožje.