Nalaganje nastavitev

Baza oseb Miha Blažič

BAZA PODATKOV JE ŠE V DELU. OPRAVIČUJEMO SE ZA NEVŠEČNOSTI IN VAS HKRATI VABIMO, DA NAS O VEČJIH NAPAKAH, KI STE JIH OPAZILI, TUDI OBVESTITE. Hvala za razumevanje.(info@sigic.si)

Oseba: Miha Blažič
Psevdonimi: N'toko
Oblika dejavnosti: aranžer glasbe, pisec glasbenih besedil, skladatelj / avtor glasbe, vokalist, ustvarjalec glasbe s pomočjo nosilcev zvoka
Zvrst: elektronska glasba, jazz, pop, rock
Podzvrst: hip hop, rap
Slika: Miha Blažič
Kratka biografija:

Prvič je nase opozoril kot vokalist funk, hip-hop kolektiva Moveknowledgement, ki se je kasneje pretvoril v eksperimentalno dub rock zasedbo – ta je posnela dva zelo kritiško dobro sprejeta albuma Listen to Nebukadnezar (KAPA Records, 2009) in Pump Down!!! (Beton Records, 2011). N'toko je kot reper  postal znan po svojih tehničnih veščinah in veliki hitrosti, s katerimi je osvojil dve državni prvenstvi v prostem repanju zapored. Kot solo izvajalec je posnel več albumom in EP-jev v Sloveniji in tujini, med drugim tudi ploščo Parada ljubezni (Beton Records, 2010), ki mu je prinesla širši uspeh, in tri plošče, ki so izšle na Japonskem pri založbi Call and Response. Sodeloval je s številnimi ustvarjalci s tokijske scene. Z leti se je hitrost njegovega govornega toka umirila in umaknila ostri kritiki sodobne družbe in medijskega vsakdana, eklektičnost njegovih zgodnjih plošč pa je zamenjala prepoznavna elektronska podlaga.

 

Kontakt:

ntoko@ntoko.si

http://www.ntoko.si

http://ntoko.bandcamp.com

https://www.facebook.com/ntokomc

https://soundcloud.com/ntoko

 


Pokaži več