Nalaganje nastavitev

Baza oseb Katarina Juvančič

BAZA PODATKOV JE ŠE V DELU. OPRAVIČUJEMO SE ZA NEVŠEČNOSTI IN VAS HKRATI VABIMO, DA NAS O VEČJIH NAPAKAH, KI STE JIH OPAZILI, TUDI OBVESTITE. Hvala za razumevanje.(info@sigic.si)

Oseba: Katarina Juvančič
Letnica rojstva: 1977
Kraj rojstva: Ljubljana
Oblika dejavnosti: glasbeni publicist, pisec glasbenih besedil, skladatelj / avtor glasbe
Delovanje:
- 2002/3-2006/7 kot mlada raziskovalka na Oddelku za etnologijo in kulturno antropologijo Filozofske fakultete v Ljubljani vodi vaje iz folkloristike,
- od 2000kot publicistka, teoretičarka in kritičarka sodeluje z različnimi glasbenimi publikacijami, skupinami in festivali. 

Zvrst: etno/glasbe sveta, ljudska glasba, rock
Kratka biografija: Odraščala je v Cerknici na Notranjskem. Po diplomi na Oddelku za etnologijo in kulturno antropologijo (OEIKA) in Oddelku za sociologijo (smer sociologija kulture) na Filozofski fakulteti v Ljubljani se je leta 2003 strokovno izpopolnjevala na Škotskem (Moray College v Elginu). Od leta 2003 do 2008 je bila kot mlada raziskovalka zaposlena na OEIKA Filozofske fakultete v Ljubljani. S študenti OEIKA je raziskovala uspavanke na Slovenskem. Etnomuzikološko terensko delo opravlja v Sloveniji in na Škotskem. V središču njenega raziskovalnega zanimanja so festivali folk in world glasbe, uspavanke ter sodobni-(post)moderni in historični konteksti ljudske glasbe. Svoje znanstveno delo in dognanja je predstavljala na mednarodnih znanstvenih konferencah in simpozijih – od Havajev, Kalifornije, Orknijskih ter Šetlandskih otokov do Sarajeva in Ljubljane. Je članica mnogih domačih in mednarodnih strokovnih društev za preučevanje ter promoviranje ljudske glasbe (International Council for Traditional Music - ICTM, Society for Ethnomusicology, Ethnomusicology Forum, Folk Slovenija, Traditional Music & Song Association of Scotland itd.). Je članica izdajateljskega sveta glasbene revije Muska (pri Glasbeni Mladini Slovenija) ter podpredsednica slovenske etnomuzikološke sekcije pri ICTM (International Council for Traditional Music). S članki, recenzijami in glasbenimi kritikami sodeluje z domačimi in tujimi glasbenimi revijami (Muska, The Living Tradition, Rough Guide to World Music ipd.) ter različnimi festivali. Uveljavlja se tudi kot avtorica uglasbenih besedil in kantavtorica.
Kontakt: Katarina Juvančič
katarina.juvancic@gmail.com
katarina.juvancic@guest.arnes.si

Pokaži več