Nalaganje nastavitev


prijavi-se-na-praznik-glasbe

Prijavi se na Praznik glasbe 2016!


Po lanskoletnem praznovanju, ko je na kar 12 prizoriščih nastopilo več kot 60 glasbenikov, tudi letos odpiramo prijavo za glasbene izvajalce vseh žanrov, ki bodo 21. junija ljubljanske ulice napolnili z dobro godbo!

kitajska-zvocna-umetnost-v-pritlicju

Kitajska zvočna umetnost v Pritličju

1


V ponedeljek, 25. aprila, se bosta v ljubljanskem Pritličju predstavila dva kitajska interdisciplinarna zvočna umetnika.

vabilo-k-oblikovanju-predstavitvene-mape-slovenskih-glasbenikov-in-zasedb

Vabilo k oblikovanju predstavitvene mape slovenskih glasbenikov in zasedb


Za potrebe predstavljanja slovenske glasbe v mednarodnem prostoru ter vzpostavljanja stikov za gostovanja slovenskih glasbenikov v tujini, želimo skupaj z vami oblikovati predstavitveno mapo slovenskih glasbenikov in zasedb. Prvo vabilo je odprto do 25. aprila 2016

21-mednarodni-festival-jazz-cerkno

21. mednarodni festival Jazz Cerkno

1


Ob žanrski in slogovni pestrosti bo prisotna tudi geografska, saj bodo Cerkno med 19. in 21. majem obiskali glasbeniki iz kar enajstih držav in kajpak Slovenije.

oddajane-zvokov-jutranjega-svita-v-zivo

Oddajane zvokov jutranjega svita v živo in večerno poslušanje ptic

1


radioCona se tretje leto zapored pridružuje projektu Reveil, ki zvezno od mikrofona do mikrofona, v celo-dnevnem oddajanju ob jutranjem svitu potuje po zemeljski obli.

kantavtorske-kvante-v-spomin-na-ivana-volarica-fea

Kantavtorske kvante: v spomin na Ivana Volariča - Fea


Jutri, v sredo 20. aprila, se bo v prostorih AKC Metelkova mesto (Jalla Jalla, Škratovo dvorišče) v Ljubljani odvil prvi izmed dogodkov iz cikla "Upanje umira predzadnje" posvečenega v spomin na multiumetnika Ivana Volariča - Fea.

honorarno-delo-pri-glasbenem-oblikovanju-literarnih-oddaj-in-radijskih-iger

Honorarno delo pri glasbenem oblikovanju literarnih oddaj in radijskih iger


Program ARS, Uredništvo igranega programa vabi k sodelovanju študente ali diplomante Akademije za glasbo ter smeri Muzikologija na FF.

tridnevni-glasbeni-festival

Tridnevni glasbeni festival O•zvočenje


V okviru vsakoletne glasbene prireditve avtorske glasbe O•zvočenje 14, ki temelji na raziskovanju zvoka, se predstavljajo skupina SAETA feat. Tinkara Kovač, skupina Zlata lina in kitarist Elvis Šahbaz.

koncert-ob-15-letnici-skupine-vruja

Koncert ob 15-letnici skupine Vruja


Jutri, v četrtek 14. aprila, bo v dvorani Sv. Frančiška Asiškega v Kopru svojo 15. obletnico praznovala ena izmed najbolj prepoznavnih preporodnih ljudskoglasbenih skupin.

predavanja-in-okrogla-miza-v-sklopu-3-mednarodnega-tedna-skladateljev

Predavanja in okrogla miza v sklopu 3. Mednarodnega tedna skladateljev


V sklopu 3. Mednarodnega tedna Oddelka za kompozicijo in glasbeno teorijo UL Akademije za glasbo bodo v četrtek 14. aprila med 10. in 13.15 uro v Kogojevi dvorani DSS potekala predavanja hrvaških muzikologov in ligvistov s področja terminologije pod skupnim naslovom Problemi glasbenega izrazja na Hrvaškem (ob 10.00).

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10