Nalaganje nastavitev


slovenski-moment-na-festivalu-eurosonic-noorderslag-2016

Slovenski moMENT na festivalu Eurosonic Noorderslag 2016


Festival MENT Ljubljana bo med 13. in 16. januarjem skupaj z glasbenimi skupinami Koala Voice, Nikki Louder in Ludovik Material gostoval na nizozemskem Eurosonic Noorderslag.

ob-70-letnici-konca-druge-svetovne-vojne-nova-postavitev-opere-brundibar-v-ljubljani

Ob 70-letnici konca druge svetovne vojne nova postavitev opere Brundibar v Ljubljani

19


Ob 70-letnici konca druge svetovne vojne je Glasbena matica Ljubljana v sodelovanju s Cankarjevim domom, Slovenskim komornim glasbenim gledališčem in Akademijo za glasbo v Ljubljani pripravila svetovno znano otroško opero Brundibar.

dodatne-informacije-o-ment-2016

Dodatne informacije o MENT 2016


Kino Šiška, AKC Metelkova mesto, Stara elektrarna, Kinodvor, Kavarna SEM so prizorišča, ki bodo od 3. - 5. februarja 2016 gostila koncerte festivala MENT.

jutri-znova-na-odru-ljubljanske-opere-partnerski-projekt-ag-agrft-ter-aluo

V torek, 12.1. znova na odru ljubljanske opere partnerski projekt AG, AGRFT ter ALUO


Študentje treh umetniških fakultet so po dveh uspešnih projektih znova združili moči. Tokrat bodo uprizorili šest izvirnih 15-minutnih mini oper.

dve-novi-knjizni-izdaji-v-pocastitev-maestra-marka-muniha

Dve novi knjižni izdaji v počastitev maestra Marka Muniha


Pri založbi Didakta sta izšli dve monografiji o umetniški in življenski poti Marka Muniha, ki se je v slovensko zgodovino 20. stoletja vpisal kot vplivni orkestrski dirigent in zborovodja z neomajno predanostjo domači klasični glasbi.

andrej-trobentar-v-salonu-za-eno-glasbo

Andrej Trobentar v Salonu za eno glasbo


Jutri, v soboto ob 18h, bo v ljubljanskem Salonu za eno glasbo nastopil nekoliko skrivnostni a zato toliko bolj karizmatični kantavtor Andrej Trobentar, nekdanji frontman kultne zasedbe Na lepem prijazni.

slovenski-jazz-veselo-in-srecno-v-new-yorku

Slovenski jazz, veselo in srečno v New Yorku!

24


6. januarja je Dre Hočevar v umetnostni galeriji Happylucky No. 1 predstavil svojo novo ploščo Collective Effervescence in otvoril koncertno serijo DogEar. Do konca meseca se bosta s svojima zasedbama v istem prostoru predstavila še saksofonista Jure Pukl in Igor Lumpert.

novosti-pri-jskd

Novosti pri JSKD


Javni sklad RS za kulturne dejavnosti je na novinarski konferenci predstavil številne nove izdaje založbe JSKD z glasbenega področja.

avdiofilska-delavnica

Avdiofilska delavnica


Podjetje Intek vabi na že 14. avdiofilsko delavnico, ki bo potekala v petek in soboto, 8. in 9. januarja, v njihovih prostorih na Njegoševi ulici 23 v Ljubljani.

portret-nove-glasbene-generacije-petra-kovacic

Portret nove glasbene generacije: Petra Kovačič


V decembru 2015 je uspešno opravila avdicijo in je od februarja 2016 redna članica Dunajske državne opere in Dunajskih filharmonikov.

6 7 8 9 10 11 12 13 14 15