Nalaganje nastavitev


t-hommage

T'hommage


V okviru cikla Zvokotok se bodo nocoj v ljubljanskih Španskih borcih spomnili pred dobrim letom preminulega pesniškega velikana Tomaža Šalamuna.

dub-lab-in-ratsa-santa-party

Dub Lab in Ratsa Santa Party


Mate Brodar alias Bro bo nocoj v okviru serialke Dub Lab v klubu Channell Zero v ljubljanski Metelkovi predstavil svoj novi material.

demolition-group-v-baladnem-razpolozenju

Demolition Group v baladnem razpoloženju


Demolition Group bodo 26. decembra v Lajerjevi hiši v Kranju posebej za to priložnost predstavili izbor svojih balad, nekatere že pozabljene so celo ponovno obudili k življenju posebej za ta koncert.

gd-nova-praznuje-20-let

GD Nova praznuje 20 let


Glasbeno društvo Nova, kar je kratica za "novogoriške orkestre, vokale in ansamble", je nastala leta 1995, in sicer kot sad sodelovanja med Glasbeno šolo Nova Gorica in Zvezo kulturnih društev Nova Gorica.

kocevje-slavi-svojo-glasbo

Kočevje slavi svojo glasbo


Društvo Kočevskih Glasbenikov (DKG) izdaja že svojo četrto kompilacijo, na kateri se predstavljajo glasbeni izvajalci iz Kočevja. Tokratna nosi naslov »Kočevje špila – Zastonj 2015«.

kompulz/2

Kompulz


Drevi, v ponedeljek 21. novembra, bo v Klubu ljubljanskega Cankarjevega doma moč prisluhniti Koncertu pod naslovom Kompulz, pri katerem gre za združevanje produkcij Zvokotok Zavod Sploh in cikla Predihano Cankarjevega doma.

legendarni-nikolaus-harnoncourt-se-je-upokojil

Legendarni Nikolaus Harnoncourt se je upokojil

1


"Iz zdravstvenih razlogov se moram odpovedati svojim prihodnjim načrtom," je 5. decembra v pismu zapisal Nikolaus Harnoncourt, avstrijski glasbenik, ki je preobrazil zven baroka in klasicizma in bistveno vplival na izvajalsko prakso svetovnih orkestrov.

glasbeni-kljuci-iz-zakladnice-slovenske-glasbe

Glasbeni ključi: iz zakladnice slovenske glasbe

1


Od 3. decembra je v Plečnikovem hodniku v NUK na ogled razstava Glasbeni ključi.

dan-brezplacne-pravne-pomoci

Dan brezplačne pravne pomoči

1


Ob dnevu brezplačne pravne pomoči bo na voljo tudi "naša" predavateljica Urša Chitrakar.

7 8 9 10 11 12 13 14 15 16