Nalaganje nastavitev


mladi-virtuozi-2015/2016

Mladi virtuozi 2015/2016


Danes, v sredo 28. 10, bo v Viteški dvorani Križank na sporedu prvi koncert iz cikla Mladi virtuozi. Nastopila bosta kitarist Vojin Kocić in violinist David Horvat

knjiga-o-glasbenem-zaloznistvu

Knjiga o glasbenem založništvu


Letos je pri Kulturnem centru Maribor, v že poznani zbirki Frontier (del založniške dejavnosti Subkulturnega Azila), izšla knjiga Založbe, namenjena vsem tistim, ki jih zanima glasbeno založništvo oziroma kar glasbena poslovnost v celoti.

portret-nove-glasbene-generacije-andrej-makor

Portret nove glasbene generacije: Andrej Makor


Andrej Makor, primorski mladenič, je svojo glasbeno pot pričel z učenjem klavirja v razredu prof. Selme Chicco na Glasbeni šoli Koper. Sledili sta Umetniška gimnazija v Kopru ter študij glasbene pedagogike in kompozicije na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Kmalu bo diplomiral še iz petja.

koncerti-union

Koncerti UniON


Z letošnjo sezono so v ljubljanskem Grand hotelu Union začeli z novim koncertnim projektom Koncerti UniON, v sklopu katerega se bodo na odru hotela zvrstili mednarodno uveljavljeni glasbeniki s področja bluesa, jazza in soula.

overjam-international-reggae-festival-med-nominiranci-uk-festival-awards-za-najboljsi-tuji-festival

Overjam International Reggae Festival med nominiranci "UK Festival Awards" za najboljši tuji festival


Overjam International Reggae Festival, ki je četrtič potekal od 12. - 15. 8. 2015 v Sotočju blizu Tolmina, se poteguje za prestižno britansko nagrado za najboljše festivale v kategoriji "Najboljši festival v tujini".

ebu-koncert-severni-sij

EBU koncert "Severni sij"


Programu ARS Radia Slovenija in izbranima izvajalcema, Zboru Slovenske filharmonije s solistoma in Simfoničnemu orkestru RTV Slovenija, je pripadla čast odpreti nov evroradijski cikel z naslovom "Nordic Light / Severni sij".

druga-sezona-akademije-nova-2015/2016

Druga sezona Akademije NOVA 2015/2016


Akademija NOVA je nastala na pobudo glasbenega vodje NOVA filharmonije, Simona Perčiča. Namenjena je pridobivanju interpretativnih veščin solistične ali komorne igre. Gre namreč za specialne mojstrske tečaje oziroma individualne ure, ki bodo potekali enkrat mesečno od oktobra do maja v prostorih Zveze kulturnih društev Nova Gorica.

allegro-glasbeni-abonma-knjiznice-sentjur-2015/16

Allegro – glasbeni abonma Knjižnice Šentjur 2015/16


V Šentjurju se bo 18. oktobra nadaljeval klasično glasbeni program v sklopu abonmaja Allegro. Koncerti se bodo odvijali v prenovljenem Ipavčevem kulturnem centru (IKC) in v Gustavovem salonu Ipavčeve hiše.

indeks-2015

Indekš 2015


CUK Kino Šiška začenja z novim ciklom indekš lekcij – koncertov manj znanih mednarodnih glasbenih izvajalcev, katerih čas šele prihaja.

11-festival-slovenskega-jazza

11. Festival slovenskega jazza


Cilj organizatorjev 11. Festivala slovenskega jazza je na enem mestu v nekaj dneh predstaviti slovensko jazzovsko ustvarjalnost preteklega leta, ne glede na to, kakšno podzvrst jazza preigravajo izvajalci (od ragtima do avantgarde).

11 12 13 14 15 16 17 18 19 20