Nalaganje nastavitev


trio-drasler/drasler/resnik-na-turnejo-po-evropi

Trio Drašler/Drašler/Resnik na turnejo po Evropi


Polje slovenske improvizirane glasbe je bogatejše za nov glasbeni sestav saksofonista Ceneta Resnika, Jošta Drašlerja na kontrabasu ter Vida Drašlerja na bobnih in tolkalih.

posveceno-delu-arsena-dedica

Posvečeno delu Arsena Dedića


Nocoj, v sredo 14. oktobra, bo od 19:00 dalje v ljubljanski Trubarjevi hiši literature potekal dogodek, posvečen delu Arsena Dedića.

operne-premiere-obeh-slovenskih-opernih-his-v-sezoni-2015/16

Operne premiere obeh slovenskih opernih hiš v sezoni 2015/16


Nova sezona Opere in baleta SNG Ljubljana se je začela 8. oktobra s »komično oziroma satirično verzijo mita«, premierno postavitvijo operete Orfej v peklu Jacquesa Offenbacha v režiji Vita Tauferja.

parnassus-musicus-ferdinandaeus-1615

Parnassus Musicus Ferdinandaeus (1615)


Mednarodni muzikološki simpozij Parnassus Musicus Ferdinandaeus (1615) bo potekal v četrtek in petek 15. in 16. oktobra 2015 v Prešernovi dvorani na Novem trgu 4 v Ljubljani.

zdruzenje-evropskih-skladateljev-je-v-londonu-priredilo-svoje-jesensko-srecanje-na-koncertu-tudi-dve-slovenski-skladbi

Združenje evropskih skladateljev je v Londonu priredilo svoje jesensko srečanje, na koncertu tudi dve slovenski skladbi


V okviru srečanja se je odvila tudi generalna skupščina, podpisali so Londonsko deklaracijo in prisluhnili koncertu zbora BBC Singers.

zalozniske-novosti-glasbene-matice-in-zalozbe-zrc

Založniške novosti Glasbene matice in Založbe ZRC


Letos so pri založbi Glasbena matica in ZRC izšle tri nove notne in ena knjižna izdaja. V Rdeči dvorani na Magistratu je bila predstavljena monografija o Glasbeni matici Ljubljana Založbe ZRC in tri notne edicije založbe Glasbena matica Ljubljana.

zajuckaj-in-zapoj-2015

Zajuckaj in zapoj 2015


Zajuckaj in zapoj je prireditev, ki jo od leta 1997 organizira Glasbenonarodopisni inštitut ZRC SAZU in predstavlja rezultate terenskega dela inštitutskih raziskovalcev.

compcomp15-prihaja-v-slovenijo

CompComp15 prihaja v Slovenijo


Razpis je namenjen je otrokom in najstnikom do 18. leta starosti, ki lahko izdelajo in prijavijo skladbo v katerem koli slogu.

projekt-effe

Projekt EFFE


Glede na to, da imajo umetniški festivali, katerih število se je v zadnjem desetletju močno povečalo, izjemen pomen kot ključni igralci v kulturnem življenju Evrope je leta 2013 Evropski parlament sprejel odločitev, da financira pilotni projekt, s katerim bi raziskali možnosti za večjo vlogo festivalov v Evropi.

novo-v-slovenski-filharmoniji-studentski-abonma

Novo v Slovenski filharmoniji - Študentski abonma


S 1. oktobrom se bo v Slovenski filharmoniji začel vpis novega Študenstskega abonmaja, ki ga bo za ugodno ceno sestavljal izbor štirih koncertov iz Modrega, Oranžnega in Vokalnega abonmaja.

12 13 14 15 16 17 18 19 20 21