Nalaganje nastavitev


obracun-glasbe-in-zaloznistva-7

Obračun glasbe in založništva # 7


17. in 18. marca bo v CUK Kino Šiška in Gledališču Glej potekal glasbeno-založniški dogodek, ki predstavlja številne domače založnike in izvajalce ter na različne načine - tudi z natečaji in delavnicami - tematizira in osvetljuje slovensko alternativno glasbeno sceno.

pretekli-vikend-je-razkrizje-zapelo-ob-80-obletnici-prihoda-janeza-kuharja-v-njihov-kraj

Pretekli vikend je Razkrižje zapelo ob 80. obletnici prihoda Janeza Kuharja v njihov kraj


Janez Kuhar je bil leta 1936 iz Ljubljane premeščen v Razkrižko osnovno šolo (v Šafarskem pri Ljutomeru) in tam ostal 5 let.

balladero-predstavil-novi-album

Balladero predstavil novi album


Balladero se vrača na koncertne odre s koncertno premiero ob promociji nove plošče Balladero Perfect You.

prestizna-ruska-gledaliska-nagrada-zlata-maska-carmini-slovenici

Prestižna ruska gledališka nagrada Zlata maska Carmini Slovenici


Zmagovalna predstava za »Najboljšo tujo produkcijo, predstavljeno v Rusiji v letu 2015« je predstava Carmine Slovenice "Ko gora spremeni obleko".

portret-nove-glasbene-generacije-neza-torkar

Portret nove glasbene generacije: Neža Torkar


Tokrat v portretu predstavljamo mlado harmonikarico Nežo Torkar, ki jo utegnete ujeti na enem od koncertov, ki jih ima ta teden v Celju in Ljubljani.

prihaja-17-ortofest

Prihaja Orto Fest 2016


Med 1. in 29. aprilom se bo v ljubljanskem klubu Orto odvil že sedemnajsti Orto Fest, na katerem se bo v 27 dneh zvrstilo na klubskih nastopih kar 34 domačih in tujih glasbenih skupin.

experimental

Predihano - Matrix 2016 na gostovanju


V torek 15. in sredo 16. marca se bodo, v okviru koncertnega cikla Predihano in Matrix 2016 na gostovanju, v Cankarjevem domu odvijali: koncert eksperimentalne glasbe, predkoncertni pogovor z Vinkom Globokarjem, predavanje, delavnica in javna predstavitev del študentov Akademije za glasbo v Ljubljani.

javna-razprava-kulturni-vsakdan

Javna razprava "Kulturni vsakdan"


V okviru cikla Amabile 2016, ki ga organizira Društvo prijateljev glasbe, bo v petek, 18. marca ob 18.00 že druga v nizu Koprskih kamerat v dvorani Pokrajinskega muzeja Koper.

1-festival-jazz-pozavne

1. Festival jazz pozavne


V Kulturnem domu Krško bo 12. in 13. marca potekal 1. Festival jazz pozavne in seminar namenjen jazzovskim in klasičnim pozavnistom. Na seminarju bo kot mentor sodeloval tudi svetovno uveljavljeni pozavnist Bart van Lier iz Nizozemske.

na-sendvice-v-trubarjevo-hiso

Na sendviče v Trubarjevo hišo

24


Jutri bo Trubarjeva hiša literature v Ljubljani rezervirana za Sužnje sendvičev, ki bodo predstavili nov album Antropoid.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10