Nalaganje nastavitev


cikel-predihano-in-delavnice-eksperimentalnega-studia-zahodnonemskega-radia

Cikel Predihano in delavnice Eksperimentalnega studia Zahodnonemškega radia


15. in 16. marca 2016 se bodo v Cankarjevem domu zvrstili koncerti, predavanja in delavnica z Eksperimentalnim studiem Zahodnonemškega radia in Danielo Shemer.

bachove-pärtiture-barocni-moteti-in-sodobne-zvocne-miniature-cikla-komornega-zbora-dekor

BACHove PÄRTiture – Baročni moteti in sodobne zvočne miniature cikla Komornega zbora DEKOR


V letošnji sezoni bodo pevci Komornega zbora DEKOR pod vodstvom gostujočega dirigenta Sebastjana Vrhovnika izvedli nov vokalno-instrumentalni program z naslovom BACHove PÄRTiture – Baročni moteti in sodobne zvočne miniature.

predavanje-kitarista-in-skladatelja-nejca-kuharja

Predavanje kitarista in skladatelja Nejca Kuharja


Študentska sekcija Slovenskega muzikološkega društva vljudno vabi na predavanje mladega skladatelja in kitarista Nejca Kuharja na katerem bo glasbenik razkril svoj skladateljski pristop in pogled na sodobno sonatno formo.

ema-za-konce-dnevov-slovenske-zabavne-glasbe-2016

EMA za konec Dnevov slovenske zabavne glasbe 2016


Festival DSZG 2016 v organizaciji RTV Slovenija, ki je do sedaj obsegal že dva tekmovalna večera (Poprock in Popevka) ter nastop skupine Siddharta, se jutri končuje z izborom pesmi, ki bo maja v Stockholmu predstavljala Slovenijo na Pesmi Evrovizije 2016.

trainstation-subart-squat-jutri-ponovno-odpira-svoja-vrata

Trainstation SubArt (Squat) jutri ponovno odpira svoja vrata


Kranjski Trainstation SubArt bo 26. in 27. februarja organiziral dvodnevni dobrodelni koncert. S tem bo olajšal zagon začetnega delovanja samega objekta in dejavnosti, ki bodo v njem potekale.

vlak-s-cujecimi-popotniki-ki-vozi-v-neznano

Vlak čuječih popotnikov, ki vozi v neznano


Zavod Cona, ki procesira sodobne umetnosti, bo od nedelje 28. 2. in četrtka 3. 3. 2016 znotraj FM razstave radioCona: 0.2425 premierno predstavil nova zvočna in radijska dela, ki so nastala v okviru poziva v Sloveniji delujočim avtorjem.

knjiga-o-glasbenem-zaloznistvu/2

Knjiga o glasbenem založništvu


Letos je pri Kulturnem centru Maribor, v že poznani zbirki Frontier (del založniške dejavnosti Subkulturnega Azila), izšla knjiga Založbe, namenjena vsem tistim, ki jih zanima glasbeno založništvo oziroma kar glasbena poslovnost v celoti.

ljubljana-bo-gostila-evropsko-jazz-konferenco-v-2017

Ljubljana bo gostila Evropsko jazz konferenco v 2017

1


Predsedstvo Europe Jazz Network je soglasno sprejelo odločitev, da bo Evropsko jazz konferenco v 2017 gostila Ljubljana.

paz-vinko-vodopivec-obelezuje-90-obletnico-smrti-srecka-kosovela

PAZ Vinko Vodopivec obeležuje 90. obletnico smrti Srečka Kosovela

1


S ciklom koncertov, posvečenim 90. obletnici smrti Srečka Kosovela, se bo PAZ Vinko Vopdopivec poklonil ne samo pesniku, temveč bo dal priložnost tudi mladim slovenskim skladateljem.

carmina-slovenica-bo-nastopila-v-sklopu-nizozemskega-opernega-festivala-operadagen

Carmina Slovenica bo nastopila v sklopu nizozemskega opernega festivala Operadagen

1


V Rotterdamu bo med 20 in 29 majem potekala 11. edicija festivala Operadagen Rotterdam, ki je letos nominiran za prestižno nagrado foruma klasične glasbe Classical:Next.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10