Nalaganje nastavitev


v-slovenskem-mladinskem-gledaliscu-glasbeno-gledaliska-predstava-uberskrip

V Slovenskem mladinskem gledališču glasbeno-gledališka predstava ÜberŠkrip

1


Z ÜberŠkripom Jelena Rusjan zaključuje trilogijo Škrip. Premiera predstave bo v petek, 19. februarja v dvorani Stara pošta Slovenskega mladinskega gledališča.

poprock-za-zacetek-dnevov-slovenske-zabavne-glasbe-2016

Poprock za začetek Dnevov slovenske zabavne glasbe 2016


Festival DSZG 2016 v organizaciji RTV Slovenija, ko bo sicer obsegal tri tekmovalne večere (Poprock, Popevka in EMA) ter nastop skupine Siddharta, se začenja jutri z izborom najboljše izmed uvrščenih poprock skladb.

pionirka-med-didzejkami-danes-v-galerija-mizzart

Pionirka med didžejkami danes v Galeriji Mizzart


Nocoj, 12. februarja, bo v Galeriji Mizzart v AKC Metelkova mesto nastopila DJane Gaby, ki je kot ženska didžejka orala ledino na slovenski elektronski glasbeni sceni.

pomlad-slovenskega-jazza

Pomlad slovenskega jazza


23. februarja bo v sklopu koncertnega cikla Cankarjevi torki izvedena druga edicija festivala slovenske jazzovske ustvarjalnosti Zvončki in trobentice.

glasbena-delavnica-z-marcom-cappelijem

Glasbena delavnica z Marcom Cappellijem


Med 15. in 20. februarjem 2016 bo v Cerknem (Podružnična glasbena šola) pod mentorstvom svetovno priznanega kitarista Marca Cappellija potekala glasbena delavnica namenjena tako kitaristom kot tudi drugim instrumentalistom.

teho-teardo-vabi-k-sodelovanju-slovenske-kitariste-in-basiste

Teho Teardo v sodelovanju s slovenskimi kitaristi in basisti


Italijanski glasbenik in skladatelj Teho Teardo bo 1. marca ponovno nastopil v Ljubljani, tokrat v Klubu Cankarjevega doma. Predstavil bo svoj najnovejši glasbeni projekt, pri katerem računa na pomoč štiridesetih slovenskih kitaristov in basistov.

20-obletnica-delovanja-mmc-kibla-in-9-edicija-mariborske-elektronske-destinacije

20. obletnica delovanja MMC KIBLA in 9. edicija Mariborske elektronske destinacije


MMC KIBLA, ki letos praznuje 20. obletnico obstoja, pripravlja že deveto edicijo festivala MED - Mariborska elektronska destinacija. Festival spodbuja odprtost do različnih načinov glasbenega izražanja s poudarkom na elektronski in elektro-akustični produkciji.

prihajajo-dnevi-slovenske-zabavne-glasbe-2016

Prihajajo Dnevi slovenske zabavne glasbe 2016


Festival je nastal v sodelovanju med Razvedrilnim programom Televizije Slovenija, Glasbeno produkcijo RTV Slovenija in Radiem Slovenija in bo obsegal tri tekmovalne večere: izbor pop-rock skladbe 2016 (Poprock), izbor popevke 2016 (Popevka) in izbor slovenskega predstavnika na Pesmi Evrovizije 2016 (EMA), ob tem pa še koncert priljubljenega benda Siddharta, in sicer 15. februarja v Studiu 1 TV Slovenija.

podeljene-presernove-nagrade-in-nagrade-presernovega-sklada

Podeljene Prešernove nagrade in nagrade Prešernovega sklada


Veliko Prešernovo nagrado je letos prejel skladatelj Ivo Petrič, nagrada Prešernovega sklada je šla tokrat v roke primorskega skladatelja, pedagoga in zborovodje Ambroža Čopija.

kulturni-indeks-primer-slovenija

Kulturni indeks: primer Slovenija


V petek, 5. februarja, je mreža Društvo Asociacija, ki združuje nevladne organizacije in samostojne ustvarjalce iz področja kulture in umetnosti, na novinarski konferenci predstavila ugotovitve svoje raziskave, ki jo je izvedla že tretje leto zapored.

2 3 4 5 6 7 8 9 10 11