Nalaganje nastavitev


laibach-s-simfonicnim-orkestrom-rtv-slovenija-v-bruslju

Laibach s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija v Bruslju


9. februarja bo skupina Laibach nastopila s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija v dvorani Henry Le Boeuf Palače lepih umetnosti (Bozar) v Bruslju.

pocastitev-slovenskega-kulturnega-praznika-na-dunaju

Počastitev slovenskega kulturnega praznika na Dunaju


Pod pokroviteljstvom Veleposlaništva RS na Dunaju in SKICA – Slovenskega kulturno informacijskega centra v Avstriji, se bo 11. februarja v Mozarthausu na Dunaju odvil slavnostni koncert v počastitev slovenskega kulturnega praznika.

apostol-slovenske-klavirske-glasbe-20-stoletja

Apostol slovenske klavirske glasbe 20. stoletja

21


12. februarja bo v Domžalah simpozij o pianistu Aciju Bertonclju.

ment-ljubljana-2016/2

MENT Ljubljana 2016


Jutri, 3. februarja se pričenja druga edicija festivala MENT Ljubljana, ki se bo do 5. februarja odvijal na devetih ljubljanskih prizoriščih in gostil prek 50 izvajalcev iz več kot dvajsetih držav.

poslovil-se-je-dusan-velkavrh

Poslovil se je Dušan Velkavrh


Bil je priznani tekstopisec cele kopice slovenskih zimzelenih melodij, o čemer priča tudi pregledna izdaja zgolj njegovih ključnih pesmi, ki je izšla kar na petih zgoščenkah (ZKP RTV SLO, 2012). Njegov celotni opus pa se šteje v stotinah.

portret-nove-glasbene-generacije-zala-vidic

Portret nove glasbene generacije: Zala Vidic


»Fenomenalen koncert mladih glasbenikov! Izjemen nivo, lucidnost teh mladih osebnosti in predvsem polno tega, kar je tako enostavno, a obenem najtežje… muzike *« (Živa Ploj Peršuh, žirantka v izboru glasbenika za prestižno tekmovanje Evrovizijski mladi glasbenik leta 2016).

kantavtorske-kvante-ksenija-jus-nagrajena-z-nagrado-mira

Kantavtorske kvante: nekaj misli Ksenije Jus


Pred kratkim je priznana koantavtorica Ksenija Jus s strani slovenskega PEN-a prejela literarno nagrado Mira, kar se nam je zazdela nadvse primerna priložnost za krajši klepet.

po-isrc-kodo-sedaj-kar-preko-zavoda-ipf

Po ISRC kodo sedaj kar preko Zavoda IPF


Zavod IPF je postal del svetovnega sistema za dodeljevanje ISRC kod, torej dvanajstmestnih kod, ki unikatno identificirajo vsak glasbeni posnetek ali videogram, ne glede na to, kje na svetu nastane.

zan-tetickovic-predstavlja-the-port-of-life

Žan Tetičkovič predstavlja The Port of Life


V ZDA živeči mladi slovenski tolkalec Žan Tetičkovič je ustvaril moderno avdio-vizualno pripoved The Port of Life, ki s prepletanjem prvin sodobne jazzovske, klasične, elektronske in svetovne glasbe prikazuje zgodbe in izkušnje imigrantov v New Yorku. Delo bo premierno predstavljeno 29. januarja, ob 20h, v prostorih Gimnazije Ptuj.

koncertni-atelje-drustva-slovenskih-skladateljev

Koncertni atelje Društva slovenskih skladateljev


DSS pričenja s ciklom koncertov Koncertni atelje.

3 4 5 6 7 8 9 10 11 12