Nalaganje nastavitev


veliki-spominski-koncert-na-arsena-dedica

Veliki spominski koncert na Arsena Dedića


Včeraj, v torek 26. januarja, je v Kogojevi dvorani DSS potekala novinarska konferenca, v kateri so napovedali veliki spominski koncert v čast enega največjih šansonjerjev in kantavtorjev bivše skupne države - Arsena Dedića.

slovo-tatjane-gros

Slovo Tatjane Gros


Včeraj, v torek 26. januarja, je v 68. letu starosti umrla Tatjana Gros, priznana pevka iz tako imenovanega zlatega obdobja slovenske popevke.

portret-nove-glasbene-generacije-anja-kotar

Portret nove glasbene generacije: Anja Kotar


Anja Kotar je osemnajstletnica številnih talentov, ki je svoje srce zapisala glasbi. Študentka Berkelee College of Music se bo slovenski javnosti predstavila na Dnevih slovenske zabavne glasbe.

cikel-sansona-na-ljubljanskem-gradu

Cikel šansona na Ljubljanskem gradu


V okviru koncertnega cikla »Šanson na Ljubljanskem gradu« se bodo ljubiteljem te zvrsti predstavili Nuška Drašček, Radojka Šverko, Boris Cavazza in Vita Mavrič. Koncerti bodo potekali v zanimivem grajskem okolju Stanovske dvorane med januarjem in aprilom letošnjega leta.

the-stroj-bo-zatresel-koncertno-dvorano-tovarne-rog

The Stroj bo zatresel koncertno dvorano Tovarne Rog


Z izdajo novega družbeno angažiranega singla Skin Scream zasedba zaključuje uspešno koncertno sezono. V Rogu bo nastopila 29. januarja.

nova-info-tocka-ipf-v-mariboru

Nova info točka IPF v Mariboru


Prejšnji teden je IPF v Mariboru odprl svojo prvo info točko, in sicer v samem središču Maribora, v prostorih Založbe Obzorja, na Partizanski cesti 5, I. nadstropje.

konferenca-ment-ljubljana-2016

Konferenca MENT Ljubljana 2016


Konferenca MENT je svojevrsten dogodek, ki v prestolnico privabi čez 200 glasbenih aktivistov z vsega sveta in je izrednega pomena za celotno regijo, saj omogoča krepitev vezi med glasbenimi trgi ter mreženje glasbenih profesionalcev.

pisanje-glasbe-je-lahko-poklic

Pisanje glasbe je lahko poklic


Na Comp Comp, natečaj za mlade glasbene ustvarjalce, je prispelo 46 skladb. 30. januarja se bo na odru Kina Šiška predstavilo pet zmagovalcev.

umrl-je-tom-bartelj-basist-kljucne-dolenjske-skupine-rudolfovo

Umrl je Tom Bartelj, basist ključne dolenjske skupine Rudolfovo


V sredo 20. januarja je umrl Tom Bartelj, pevec in basist novomeške skupine Rudolfovo, ki si je vsaj na Dolenjskem gotovo prislužila legendarni status in vplivala na značilni "mehki zvok" generacij novomeških bendov.

mef-in-jani-kovacic-hkrati-na-istem-odru

Kantavtorske kvante: Mef in Jani Kovačič hkrati na istem odru


Drevi se bosta na odru Menze pri koritu na otvoritvenem ciklu koncertov Solo v 2 predstavila dva izmed najbolj čislanih kantavtorjev v Sloveniji, in sicer Drago Mislej - Mef in Jani Kovačič . Hkrati!

4 5 6 7 8 9 10 11 12 13