Nalaganje nastavitev


Berklee Meets Ljubljana

9. mednarodni festival Igraj se z mano

torek, 26. maj 2015

Danes, v torek 26. maja, se na ljubljanskem Kongresnem trgu pričenja festival Igraj se z mano, ki bo potekal vse do 29. maja.

Povezovanje skozi igro je eno od vodilnih načel dogodkov MEDNARODNEGA FESTIVALSKEGA LETA »Igraj se z mano«, ki s svojimi aktivnostmi spodbujajo socialno integracijo oz. inkluzijo med otroci, mladostniki, odraslimi osebami s posebnimi potrebami in večinsko populacijo vseh generacij. MEDNARODNO FESTIVALSKO LETO »Igraj se z mano« poteka v okviru Centra Janeza Levca Ljubljana in Društva za kulturo inkluzije, dejavnosti pa zaobjemajo veliko število sodelujočih šol, zavodov, nevladnih organizacij in posameznikov, kot tudi vseh ostalih ljudi kateri se znajdejo v povezavi s posameznim dogodkom naključno. Dogodki so posvečeni predvsem otrokom in mladostnikom s poudarkom na otrocih in mladostnikih s posebnimi potrebami. Nudijo priložnost za povezovanje in spoznavanje skozi skupne dejavnosti, s tem pa hkrati gradijo temelje za bolj razumevajočo in odprto družbo prihodnosti.

Opozoriti velja, da bodo ob domačih glasbenikih (raper Zlatko, Fanika Križaj, Alja Krušič, Jana Šušteršič, Big Band Konzervatorija za glasbo in balet Maribor, Big Band Konzervatorija za glasbo in balet Ljubljana, Big Band Glasbene šole Fran Korun Koželjski Velenje) na vsakodnevnih glasbenih dogodkih sodelovali tudi glasbeniki iz priznanega kolidža Berklee, in sicer: 

Sissy Dinkle - bas kitara,
Wycliffe Gordon - tenorski saksofon,
Brent Hamker - kitara,
Juan Posso - bobni,
Mariko Reid – vokal,
Jana Šušteršič - vokal,
Nick Stefanacci - altovski saksofon,
Yuri Storione – klavir,
Timotej Kotnik – trobenta,
Sebastian Laverde – tolkala.

Vlogo mentorja bo prevzel Victor Mendoza – vibrafon.

Sorodni prispevki:Deli z drugimi:

pošlji naprej

Oceni:


Povezava:

Komentiranje

Ni še nobenega komentarja. Bodite prvi in komentirajte.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

prijava ali