Nalaganje nastavitev


Carmina Slovenica na sejmu Classical:NEXT

Predstavitev choregie projektov na Nizozemskem

petek, 22. maj 2015

Carmina Slovenica bo danes, v petek 22. 5., v Rotterdamu na globalnem srečanju glasbenih inovatorjev Classical:NEXT v sklopu programa “Video Showcases” predstavila umetniški koncept choregie, ki ga je med mnogimi prijavljenimi projekti iz vsega sveta za predstavitev izbrala mednarodna žirija.

Podrobneje bodo predstavili tri glasbeno-scenske projekte: Placebo ali Komu potok solz ne lije, Kaj imate proti kmetom, gospa? in projekt Toksični pslami, ki je januarja letos doživel velik uspeh mednarodnih razsežnosti na festivalu Prototype v New Yorku.

Choregie predstavlja dve polji: umetniški princip ustvarjanja glasbeno-scenskih projektov in specifično metodo dela, s katero se razvijajo dogodki, ki odražajo novo v smislu umetniške forme, tako v glasbi, libretu ali odrski postavitvi in imajo prostor za ekperimentiranje oziroma iskanje drugačnega glasbenega in gledališkega besednjaka. V zadnjem obodbju je Carmina Slovenica s tem konceptom dosegla izjmeno mendarodno afirmacijo, se predstavila na najvidnješih umetniških festivalih po vsem svetu ter za svoje izvedbe prejela odlične medijske odzive.

Classical:NEXT se je rodil iz ideje: nuditi mednarodno platformo za izmenjavo in razvoj novih idej, vezanih na klasično in sodobno glasbo. Od leta 2011 se je v sklopu sejma, konferenc, predavanj, koncertnih predstavitev in videoprojekcij širši javnosti predstavilo okoli 2.000 umetnikov in glasbenih strokovnjakov iz več kot 40 držav. Tokratna izpostavljena predstavitev slovenskega ansambla je nastala na pobudo in v sofinanciranju s  Slovenskim glasbenoinformacijskim centrom - SIGIC, ki je na sejmu tudi sicer prisoten v okviru skupne stojnice svetovnega združenja glasbenoinformacijskih centrov IAMIC
 

Projekt MINSTREL 

Sorodni prispevki:Deli z drugimi:

pošlji naprej

Oceni:


Povezava:

Komentiranje

Ni še nobenega komentarja. Bodite prvi in komentirajte.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

prijava ali