Nalaganje nastavitev


Chris Eckman

Uglasbena poezija Daneta Zajca

Zvrst: pop in rock
Kdaj: sobota, 07. marec 2009, 20:00h
Kje: KC Delavski dom,

Glasbenik iz Seattla že nekaj let živi in ustvarja v Sloveniji, je znan kot frontman uveljavljene ameriške zasedbe The Walkabouts. Zasedba, v kateri sodeluje kot vokalist, kitarist in pisec pesmi, je bila osnovana leta 1983 in do leta 2005 izdala več kot 15 albumov. Svoj prvi samostojni album A Janela je Chris izdal leta 1999 na Portugalskem, kjer je takrat prebival. Leta 2002 se je preselil v Ljubljano, kjer je dve leti kasneje izdal drugi samostojni album z naslovom Black Field, leto kasneje, 2005, pa instrumentalni album Novi Svet z glasbo, ki je bila napisana za istoimensko televizijsko nadaljevanko v režiji Maje Weiss. Chris Eckman je v svoji karieri sodeloval s številnimi glasbeniki, s katerimi je ustvarjal naslednje projekte: Dirtmusic, Chris & Carla, Steve Wynn & The Dragon Bridge Orchestra, Willard Grant Conspiracy (z zasedbo je posnel številne albume in se jim pred kratkim pridružil kot kitarist na turneji), The Strange (sodelovanje s hrvaško zasedbo The Bambi Molesters), Host (duo z Alom Delonerjem) in The Frictions (nov projekt z glasbeniki iz zasedb Hic et Nunc in Kamerad Krivatoff).

Chris Eckman (foto: arhiv glasbenika)
Chris Eckman (foto: arhiv glasbenika)
Nastopajo: Chris Eckman (vokal, kitara), Žiga Golob (bas kitara), Blaž Celarec (bobni), Bernard Kogovšek (kitara), Polona Janežič (klaviature).
 
The Last Side Of The Mountain prinaša enajst uglasbenih angleških prevodov pesmi slovenskega pesnika Daneta Zajca, čigar poezija je, kot pravi Chris sam, že ko jo je prvič prebral zazvenela kot glasba (v angleščini 'songs' in ne 'poems', kar je navdahnilo tudi podnaslov albuma) in besede so kar klicale po tem, da se k njim zapišejo in zaigrajo še note in akordi. Poleg osnovne zasedbe - Chrisa Eckmana ter Žige Goloba in Blaža Celarca - so pri nastanku albuma sodelovali tudi člani zasedbe Hic et Nunc, poljska vokalistka Anita Lipnicka, ameriški roker Steve Wynn, slovenska vokalna skupina Čarnice in komorni orkester Apollon. Album The Last Side Of The Mountain je večletni projekt, posnet v Ljubljani in Pragi, ki je plod sodelovanja Chrisa Eckmana z različnimi prevajalci, glasbeniki in dediči Zajčeve pesniške zapuščine.

Sorodni prispevki:Deli z drugimi:

pošlji naprej

Oceni:


Povezava:

Komentiranje

Ni še nobenega komentarja. Bodite prvi in komentirajte.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

prijava ali