Nalaganje nastavitev


Cikel Predihano in delavnice Eksperimentalnega studia Zahodnonemškega radia

ponedeljek, 29. februar 2016

15. in 16. marca 2016 se bodo v Cankarjevem domu zvrstili koncerti, predavanja in delavnica z Eksperimentalnim studiem Zahodnonemškega radia in Danielo Shemer.

Med nastopajočimi umetniki in predavatelji je tudi Vinko Globokar, umetniški vodja Eksperimentalnega studia Detlef Heusinger in študenti Uroša Rojka

15. marca se bo v sklopu cikla sodobne glasbe Predihano razgovorila skladateljska legenda Vinko Globokar na predkoncertnem pogovoru ob 18.00 v Klubu LN. Sledila bosta dva koncerta z Eksperimentalnim studiem Zahodnonemškega radia (Ensemble Experimental), ki bodo skupaj z akordeonistom Luko Juhartom izvajali skladbe Jonathana Harveya, Uroša Rojka, Marka Andreja in Vinka Globokarja. Ob 22. uri bodo v Linhartovi dvorani zazveneli še Kozmični utripi Karlheinza Stockhausna.

V sredo, 16. marca, bodo čez dan potekala predavanja in delavnice v sklopu delavnice Matrix 2016 na gostovanju, ki je namenjena skladateljem, izvajalcem, oblikovalcem tona, glasbenim teoretikom, muzikologom in glasbenim piscem. Projekt Matrix je pobuda Experimentalnega Studia SWR iz Freiburga ter predstavlja dopolnitev njegovega umetniškega in raziskovalnega delovanja.

- Ob 10.30, KLN: Predavanje Detlefa Heusingerja, umetniškega vodje Experimentalnega Studia
- Ob 11. uri, LD: Delavnica z Experimentalnim Studiem in Danielo Shemer
- Ob 16. uri, LD: Javna predstavitev del študentov kompozicije iz razreda Uroša Rojka (Akademija za glasbo Ljubljana)
 

Sorodni prispevki:Deli z drugimi:

pošlji naprej

Oceni:


Povezava:

Komentiranje

Ni še nobenega komentarja. Bodite prvi in komentirajte.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

prijava ali