Nalaganje nastavitev


Cikel šansona na Ljubljanskem gradu

sreda, 27. januar 2016

V okviru koncertnega cikla »Šanson na Ljubljanskem gradu« se bodo ljubiteljem te zvrsti predstavili Nuška Drašček, Radojka Šverko, Boris Cavazza in Vita Mavrič. Koncerti bodo potekali v zanimivem grajskem okolju Stanovske dvorane med januarjem in aprilom letošnjega leta.

Cikel bo jutri, 28. januarja, otvorila Nuška Drašček z večerom, posvečenim Edith Piaf, katere 100-letnico rojstva smo praznovali lani. Ob spremljavi pianista Blaža Jurjevčiča in tolkalista Vida Ušeničnika bo zapela uspešnice te najbolj slavne šansonjerke, kot so L' Accordéoniste, Mon Dieu, Hymne à l'amour in Je ne regrette rien.

Na drugem večeru cikla se bo ljubljanskemu občinstvu predstavila hrvaška pevska diva Radojka Šverko. Svojo bogato mednarodno kariero je začela z nagrado na festivalu v Puertu de la Cruzu leta 1969. Leto kasneje je bila nagrajena na festivalu v Rio de Janeiru za najboljšo interpretacijo in je nasledila Janis Joplin, ki je to nagrado prejela pred njo. Od takrat dalje je nastopala in prejemala festivalske nagrade po vsem svetu. Na ljubljanskem koncertu 25. februarja se bo ob spremljavi svojega dolgoletnega pianista Vladimirja Babina predstavila s programom, ki bo obsegal širok repertoar od njenih avtorskih šansonov do italijanskih kancon in mednarodnih zimzelenih melodij.

Na tretjem koncertu 24. marca bo moč prisluhnili razvpitemu Borisu Cavazzi, ki se tokrat ne bo predstavil kot igralec, temveč kot pevec, interpret in avtor pesmi. Na odru ga bo spremljala zasedba Fake Orchestra pod taktirko Igorja Leonardija, s katerim sodeluje že od leta 2006, ko je izdal svojo prvo zgoščenko s šansoni 11 korakov.

Cikel Šanson na Ljubljanskem gradu bo 21. aprila zaokrožila Vita Mavrič, ki v Sloveniji pojem šansona kar nekako pooseblja in ki se bo skupaj s svojim Café teater bandom, pod vodstvom Jake Puciharja, podala na sprehod skozi dolga leta predanosti gledališču in glasbi. Na zakključnem večeru cikla boste tako lahko slišali slišali veliko njenih izjemnim (zapetih) zgodb iz zaodrja in iz življenja na sploh.   

Več o posameznih koncertih in nakupu vstopnic, si lahko preberet tukaj.

Sorodni prispevki:Deli z drugimi:

pošlji naprej

Oceni:


Povezava:

Komentiranje

Ni še nobenega komentarja. Bodite prvi in komentirajte.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

prijava ali