Nalaganje nastavitev


Classical:Next

Razpis za nastop zasedb

Začetek: torek, 01. november 2011
Konec: petek, 16. december 2011

Novi, mednarodni strokovni forum za klasično in sodobno umetniško glasbo.

Leta 2012 bo potekal prvi mednarodni forum strokovnjakov za klasično in sodobno umetniško glasbo. Classical:Next je nastal na pobudo CLASS-a, združenja za klasično glasbo neodvisnih založb v Nemčiji, v organizaciji ekipe uvejavljenega sejma za glasbe sveta Womex, in s podporo Oddelka za umetnost in kulturo mesta München. Prvi forum bo potekal v Münchnu, v kulturnem centru Gasteig, od 30. maja do 2. junija 2012.

Classical:Next bodo sestavljali koncerti, konference in sejem. S serijo kratkih nastopov in video projekcij se bodo predstavili umetniki in projekti, ki bodo udeležencem, med katerimi pričakujejo direktorje, producente in novinarje, ponudili edinstveno priložnost za seznanitev z določenim umetniškim delovanjem. Konference bodo ponudile predstavitve, seminarje, mentorstvo in povezovanje, ki bodo služili kot pomoč delegatom, da se seznanijo z aktualnimi trendi in s spremembami v svetu klasične in umetniške glasbe. Na sejmu bodo priložnost za predstavitev dobile založbe, posredniki in zastopniki umetnikov, festivali, združenja ter podobne organizacije in bo obenem služil kot stična točka za vse delegate.

RAZPIS ZA NASTOP ZASEDB
Cilj koncertov je predstaviti kar se da široko paleto kakovostnih umetnikov in produkcij. Na koncertih se bodo lahko s kratkimi nastopi v živo ali z video projekcijami predstavili glasbeniki in zasedbe, ki jih bo med prejetimi prijavami izbrala žirija foruma .

Razpisni podatki
Razpis je odprt za soliste, komorne zasedbe in večje sestave. Prijava je možna do 16. decembra 2011. Prijavljeni imajo dve možnosti predstavitve:

  • Nastopi v živo: Primerno za soliste in manjše zasedbe. Nastop traja 30 minut.
  • Video nastop: Velike zasedbe ali uprizorjene produkcije (na primer opere), se lahko predstavijo s pomočjo video projekcije visoke kakovosti. Dolžina projekcije je do 20 minut. Video projekcije so primerne tudi za soliste in manjše zasedbe, ki se foruma ne bodo mogle udeležiti. Za večjo učinkovitost naj vsak video vključuje še informacije o vsebini in kontekstu. Tako organizatorji predlagaja tudi intervjuje z direktorjem, skladateljem ali dirigentom. Osnovni podatki se lahko posredujejo tudi v pisni obliki ali pa kot del videa. Format posnetka naj bo standarden (DVD).

 Prijavnica

Več o forumu in prijavah najdete na spletni strani Classical:Next.