Nalaganje nastavitev


Cul de Sac (ZDA)

Sajeta pred Sajeto - PRESTAVLJENO NA JAZZ CERKNO!!!

Zvrst: pop in rock
Kdaj: sobota, 19. maj 2007, 21:00h
Kje: Sotočje,

Cul de Sac so si ime nadeli po filmu Romana Polanskega. Nastali so že leta 1989 in veljajo za staroste t. i. "post-rocka". Na skupino so vplivali bendi in glasbeniki, kot so Can, Neu, Cluster, Jimi Hendrix, Bernard Herman, Einsturzende Neubauten in John Fahey (z njim so posneli tudi ploščo), ob teh pa tudi ameriška folk glasba in blues, psihedelične godbene tradicije, surf rock, elektronika, free jazz in bližnjevzhodne modalnosti. V svoji zgodovini je bend spremljal turneje skupin, kot so Sonic Youth, The Boredoms, Yo La Tengo in Faust. V zadnjih letih, od leta 2000, je bend posnel 4 albume za založbo Strange Attractors Audio House. Skupina je v tem času posnela glasbo za film Rogerja Cormana The Stranglers Wife (pa tudi za druge filme), napravila dve priredbi italijanskega rock inovatorja Franca Battiate in na veliko koncertirala po ZDA in Evropi (med drugim tudi s pevcem legendarnih Can, Damom Suzukijem).

Cul de Sac (foto: arhiv skupine)
Cul de Sac (foto: arhiv skupine)
Zasedba - Cul de Sac: Robin Amos (sintesajzer), Glenn Jones (električna kitara, bouzouki, električni saz in sitar), Jonathan LaMaster (bas, violina, občasno vokal), Gavin McCarthy (bobni) in Jonathan Williams (zvok).

Letošnji Kreativni tabor Sajeta, ki bo med 28. julijem in 4. avgustom potekal v Tolminu, je dobil razširitev v dogodkih, ki v "sajetinem" glasbenem slogu napovedujejo osrednji poletni festival. Ameriška (bostonska) skupina Cul de Sac, ki je bila pred dvema letoma že napovedana za Sajeto, bo tokrat obiskala Tolmin in predstavila svoje space/avant/post-rockovske in pretežno psihedelične zvočne "polete". Analogni sint, z efekti prepojena surf kitara in repetitivno rockovsko bobnanje ter občasni vpadi violine in vokala delajo ta bend za izjemno pojavo v svetu rock glasbe. Skupina bo v Sloveniji nastopila prvič.

Sorodni prispevki:Deli z drugimi:

pošlji naprej

Oceni:


Povezava:

Komentiranje

Ni še nobenega komentarja. Bodite prvi in komentirajte.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

prijava ali