Nalaganje nastavitev


Danes se z jam sessionom v Kinu Šiška začenja STG 2013

torek, 05. februar 2013

Od 5. - 8. februarja se bo na različnih lokacijah v Ljubljani dogajalo! Že jutri zjutraj se začenjajo delavnice in predavanja.

Slovenski teden glasbe, ki se bo dogajal med 5. in 8. februarjem, bo otvoril STG Jam, ki bo danes ob 20. uri v Kinu Šiška. Glasbeniki, ki bi želeli sodelovati v STG Jamu, prinesite glasbilo s seboj, ‘backline’ bo že postavljen. Svojo udeležbo na STG JAM-u so med drugim že potrdili številni glasbeniki in izvajalci aktualne glasbene scene, npr. Rok Golob, Izak Košir, Matic Ajdič, Peter Hudnik, Jan Kozlevčar, ter člani skupin: Billysi, Metalsteel, C4, Canyon Observer, Uroš, Dawn Patrol, Heavenix in drugi.

Slovenski teden glasbe se zavzema za širitev slovenske glasbe na tuja tržišča, rast in razvoj slovenske glasbene scene ter medsebojno povezavo strokovnjakov s področja glasbe, novinarjev in splošnega občinstva, ki sta jim vodilo glasba, kultura in urbani način življenja.

Letos bodo na STG sodelovali tuji predavatelji, producent Greg Haver, Stephen O'Reilly iz podjetja Top Spin in Mobile Rodie, lastnik agencije Charmenko Nick Hobbs in Teemu Suominen iz finske agencije Metalheim. Festival bodo znova spremljali festivalski partnerji, kjer sta se letos poleg festivalov Exit, Sziget, Terraneo in Waves Vienna, ideji STG-ja pridružila še makedonski Taksirat in avstrijski Springfestival. Pridružili se jim bodo večji mednarodni v regiji: avstrijski Fluc, srbski Dom Omladine, madžarski A38 in hrvaška Tvornica kulture. Da STG ne bo odmeval samo v Sloveniji, bodo poskrbeli Radio 808 iz Zagreba, Radio City Trieste iz Trsta, NoFM iz Beograda in Neston iz Budimpešte.

Med domačimi predavatelji bodo Luka Zagoričnik, Igor Bašin, Matjaž Manček in Gregor Zemljič.

Osrednje dogajanje bo spremljal bogat spremljevalni program, ta vključuje brezplačno kitarsko delavnico z Mitjo Žibertom, glasbeno menjalnico, IPF in SAZAS (po)svetovalnico, T-shirt (oblikuj-si-sam) kotiček in STG poslušalnico.

Na koncertih, ki bodo v dvorani Komuna v Kinu Šiška, Orto baru in Menzi pri koritu bo nastopilo 18 domačih in tujih glasbenih izvajalcev. Slovenski izvajalci, ki bodo nastopili na letošnjem STG se potegujejo tudi za nastop na partnerskih festivalih, in sicer Exit, Sziget, Terraneo, Taksirat, Waves Vienna in SpringFestival. Domače barve bodo letos zastopali Barely Modern, Bro, Furry Walls, Hamo& Tribute 2 Love, Helahirn, Icarus Down, Katice, Kill Kenny, Moonlight Sky, Napravi mi dete, Puppetz in The Vast Blast. Vsak večer pa se bodo domačim gostom pridružili še glasbeniki iz tujine. Iz Srbije prihajajo Repetitor, s Hrvaške Vlasta Popić, z Madžarske The Grand Mexican Warlock in kar trije izvajalci iz Avstrije. Naše severne sosede bodo predstavljali: Clara Luzia, Effi in The Beth Edges.

V sklopu večernih koncertov se obetajo nastopi domačih in tujih glasbenih skupin. Za vstopnico, ki vključuje vse STG dogodke, boste odšteli od 10 EUR do 38 EUR. Vstopnica za večerno dogajanje stane 6 EUR in je v prodaji le na dan dogodka. Vstop na otvoritveni STG JAM je brezplačen.

 

Sorodni prispevki:Deli z drugimi:

pošlji naprej

Oceni:


Povezava:

Komentiranje

Ni še nobenega komentarja. Bodite prvi in komentirajte.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

prijava ali