Nalaganje nastavitev


Demolition Group v baladnem razpoloženju

četrtek, 24. december 2015

Demolition Group bodo 26. decembra v Lajerjevi hiši v Kranju posebej za to priložnost predstavili izbor svojih balad, nekatere že pozabljene so celo ponovno obudili k življenju posebej za ta koncert.

Pevec, tekstopisec in frontman zasdbe Goran Šalamon je za SIGIC povedal, zakaj so se koncertno leto odločili končati ravno z baladami:

"Prvič smo odigrali baladni koncert za Aritmični koncert na TV Slovenija. Nesmiselno in nenaravno se nam je zdelo, da bi poskušali v TV studiu simulirat klubsko vzdušje. Kakorkoli obrneš je drugače. drugačno okolje in drugačno vzdušje. V prostorih, ki niso rokenrol klub, je lahko simuliranje klubskega vzdušja, zlagano, nenaravno. Po drugi strani pa se je v 30 letih Demolition Group nabralo poleg udarnih, plesnih, težkih, glasnih, ritmičnih komadov, tudi nekaj tišjih. Takšnih, ki bolje zaživijo bolj v mirnem okolju, ne ravno v stanju neomejene rokenrol ekstaze. Za Aritmični koncert smo potem prešteli, da je takšnih komadov dovolj za cel koncert. Koncert smo odigrali in posneli. Zdelo se nam je, da je bilo vzdušje v redu. Pri nas in pri občinstvu. No in stolp Layerjeve hiše smo začutili, kot podoben prostor. Sicer smo ga videli le od zunaj in skozi okno, a se nam je zazdelo, da je prostor, v katerem bi naše balade zaživele bolje, kot klasični klubski špil. S tem, da smo pomislili še na to, da morda na ta način, nekoliko manj plesni in nekoliko bolj svečan, morda še bolj primerno damo podporo in ojačamo dobre želje za čimprejši ponovni zagon TrainStationa. Program, ki smo ga zaigrali na Aritmičnem koncertu, smo še nekoliko razširili. Dodani komadi niso novi, so pa nekateri takšni, ki jih ta postava Demolition Group še ni igrala. Kljub temu, da bodo na sporedu balade, pa bo koncert, tako kot vsi ostali, odigran na polno, z obilico energije. Pa tudi tiho ne bo. Demolition Group ne znajo, pa tudi ne zanima jih, igrati tiho. Vsekakor koncert, ki ga lahko vsak ljubitelj Demolition Group brez skrbi zapiše v svoj koledar in obišče. Še posebej, ker je zadnji letos, zadnji na seznamu v letu intezivne promocije albuma Zlagano sonce."

Sorodni prispevki:Deli z drugimi:

pošlji naprej

Oceni:


Povezava:

Komentiranje

Ni še nobenega komentarja. Bodite prvi in komentirajte.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

prijava ali