Nalaganje nastavitev


DidiWa

/

ponedeljek, 11. maj 2015

DidiWa je slovenski etno rock band, ki ustvarja glasbo s poezijo v maternem jeziku.

DidiWa je slovenski etno rock band, ki ustvarja glasbo s poezijo v maternem jeziku. V preteklih letih se je v glasbeno sceno zapisal predvsem s singlom Dečko, ki ga je z uvrstitvijo na kompilacijo Val 10 Imamo dobro glasbo podprl Val 202. Zapis ostalih skladb je sledil v letu 2013 in na albumu Greva (2015) izšel kot spominsko obeležje pokojnemu soustanovitelju skupine.
Koncertno prezentiranje je prežeto z energičnostjo in globino osebnega izraza, ki ju DidiWa spretno predaja poslušalski publiki. Bobnar in tolkalist Žiga Šercer ter kitarist Tilen Stepišnik, ki sta se zasedbi pridružila po snemanju albuma, sta vpeljala drugačno aranžmajsko preobleko že utečenih studijskih skladb. S tem sta pomembno vplivala na celostno zvočno podobo. Izraz kontribucije obeh novih članov se še stopnjuje v novonastalih skladbah, ki jih zasedba postopno vključuje v svoj repertoar.
Skupina od začetka 2014 deluje v zasedbi: Vesna Godler (vokal), Rok Tomšič (kitara), Žiga Šercer (bobni in tolkala), Gregor Solce (bas kitara) in Tilen Stepišnik (kitara). 

Sorodni prispevki:Deli z drugimi:

pošlji naprej

Oceni:


Povezava:

Komentiranje

Ni še nobenega komentarja. Bodite prvi in komentirajte.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

prijava ali