Nalaganje nastavitev


Dobimo se na Magistratu 2006/2007

Zvrst: Klasična in sodobna resna glasba
Kdaj: ponedeljek, 02. april 2007, 19:30h
Kje: Magistrat, Rdeča dvorana,

Ervin Luka Sešek je rojen leta 1991 v Beogradu. V Glasbeni šoli Škofja Loka obiskuje 8. razred violine v razredu profesorja in svojega očeta Armina Seška. Marca 2006 je uspešno opravil sprejemni izpit na Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani in istega meseca dosegel zlato plaketo in 2. nagrado na slovenskem tekmovanju mladih glasbenikov. Damir Fajfar se je rodil leta 1982 v Ljubljani. Klarinet se je začel učiti v Glasbeni šoli Kočevje pri učitelju Slavku Rančigaju, kasneje pa nadaljeval pri učitelju Matevžu Novaku. Glasbena pot ga je nato vodila na Srednjo glasbeno in baletno šolo v Ljubljani, v razred prof. Aljoše Defferija. Je redni študent četrtega letnika klarineta v razredu red.prof. Slavka Goričarja na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Poučuje na Glasbeni šoli Franca Šturma in na Glasbeni šoli Kočevje, kjer vodi tudi Mlajši pihalni orkester.

Ervin Luka Sešek (foto: arhiv GMLj)
Ervin Luka Sešek (foto: arhiv GMLj)
Nastopata: Ervin Luka Sešek (violina), Hermina Hudnik (klavir); Damir Fajfar (klarinet), Ana Josimovska (klavir). Program: F. Schubert (Sonata v a - molu, D 385, op. 137), Č. Sojar-Voglar (Lirična pesem št. 2), C. Saint-Saëns (Introdukcija in rondo capriccioso, op. 28); G. Miluccio (Rhapsodie pour Clarinette seule), A. Bax (Sonata za klarinet in klavir), C. M. von Weber (Veliki kvintet v D - duru, op. 34).

Glasbena mladina ljubljanska je jeseni 2001 sprejela ponudbo tedanje županje Vike Potočnik in so ponovno začeli prirejati koncerte v Rdeči dvorani mestne hiše.

www.gml-drustvo.si/z_mladimi.htm

Sorodni prispevki:Deli z drugimi:

pošlji naprej

Oceni:


Povezava:

Komentiranje

Ni še nobenega komentarja. Bodite prvi in komentirajte.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

prijava ali