Nalaganje nastavitev


Druga sezona Akademije NOVA 2015/2016

nedelja, 18. oktober 2015

Akademija NOVA je nastala na pobudo glasbenega vodje NOVA filharmonije, Simona Perčiča. Namenjena je pridobivanju interpretativnih veščin solistične ali komorne igre. Gre namreč za specialne mojstrske tečaje oziroma individualne ure, ki bodo potekali enkrat mesečno od oktobra do maja v prostorih Zveze kulturnih društev Nova Gorica.

Osem srečanj pod vodstvom uveljavljenih in priznanih glasbenikov je namenjenih članom mladinskega simfoničnega orkestra NOVA filharmonija in zunanjim udeležencem. Prijavilo se je okrog trideset glasbenikov, večinoma prihajajo iz Slovenije. 

Šolanje se bo zaključilo z izvedbo treh komornih oziroma solističnih koncertov v pomladnih mesecih med marcem in majem 2016, ki bodo del ustaljenih in poznanih ciklov, kot sta Glasbeni večeri v Bukovici in Festival mednarodnega glasbenega tekmovanja Svirél v Goriških Brdih, tretji pa bo del novega niza Glasbena prikazovanja na Sveti Gori pri Novi Gorici.

Mentorsko ekipo bodo sestavljali trobentača Mauro Maur iz Italije (solist opernega orkestra Tetro dell'Opera v Rimu), Stanislav Praprotnik (solist Simfoničnega orkestra RTV Slovenija), avstralski violinist Brian Finlayson (profesor na Deželnem konservatoriju v Celovcu), čelistka Maruša Bogataj (novopečena solistka Simfoničnega orkestra RTV Slovenija in večletna članica Mladinskega orkestra Gustav Mahler) in harfistki Patrizia Tassini (profesorica na Konservatoriju Jacopo Tomadini v Vidmu) ter Nicoletta Sanzin (docentka na Konservatoriju N. Sala in Šoli Svete Cecilije v Pordenonu). Marca 2016 pa bo potekal poseben dvodnevni mojstrski tečaj za flavto Flavtissimo pod mentorstvom solista flavtista orkestra Slovenske filharmonije, Aleša Kacjana.
 

Sorodni prispevki:



Deli z drugimi:

pošlji naprej

Oceni:


Povezava:

Komentiranje

Ni še nobenega komentarja. Bodite prvi in komentirajte.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

prijava ali