Nalaganje nastavitev


Druga simfonija za godalni orkester skladatelja Tomaža Sveteta na jubilejnem koncertu dunajskega Metropolitanskega komornega orkestra

petek, 28. marec 2014

10. aprila bo v koncertni dvorani Yamaha na Dunaju nastopil dunajski Metropolitanski komorni orkester pod taktirko Viniciusa Kattaha.

Orkester bo svojo 5. obletnico delovanja obeležil s koncertom, na katerem bo izvedel dela Mendelssohna, Mozarta, Vivaldija, Brahmsa ter kot zadnjo točko programa Drugo simfonijo za godalni orkester (2010) Tomaža Sveteta. Komornemu orkestru se bodo pridružili solisti: violinisti Arkadij Winokurow, Boris Kuschnir in Daniel Froschauer, violist Christian Frohn, pianist Maximilian Flieder in mezzosopranistka Laura-Magdalena Scripcaru.

Skladatelj, dirigent in pedagog Tomaž Svete je eden vodilnih sodobnih slovenskih ustvarjalcev na področju vokalne glasbe in glasbenogledaliških del. Njegov opus, ki ga odlikuje ekspresionistični glasbeni jezik, vsebuje tudi komorna, orkestralna in elektroakustična dela. S svojim pedagoškim znanjem se udejstvuje kot redni profesor glasbene analize in sodobnih kompozicijskih praks na Pedagoški fakulteti v Mariboru.V zimskem semestru 1999 je v okviru Fulbrightovega izmenjalnega programa predaval kompozicijo na Univerzi v Hartfordu, v ameriški državi Connecticut.

Leto 2014 bo spet plodno leto za skladateljevo operno ustvarjanje. Po uspešni uprizoritvi njegove pete opere Granatno jabolko, ki je nastala kot skladateljev odziv na javni razpis Opere SNG Maribor, letos pod njegovim peresom nastaja novo operno delo za Slovensko komorno glasbeno gledališče.
 

Sorodni prispevki:Deli z drugimi:

pošlji naprej

Oceni:


Povezava:

Komentiranje

Ni še nobenega komentarja. Bodite prvi in komentirajte.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

prijava ali