Nalaganje nastavitev


Drugi slovenski teden ljubiteljske kulture

četrtek, 14. maj 2015

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti (JSKD) in Zveza kulturnih društev Slovenije napovedujeta Teden ljubiteljske kulture, ki se bo po vsej Sloveniji in v zamejstvu odvijal med 15. in 24. majem 2015.

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti bo skupaj s svojimi 59 območnimi izpostavami in ZKDS Teden ljubiteljske kulture pripravil v sodelovanju z številnimi kulturnimi društvi ter lokalnimi skupnostmi, ki se jim letos pridružujejo tudi šole, vrtci, muzeji in knjižnice. 

Pred otvoritvijo bodo ob 18.00 na Bevkovem trgu v Novi Gorici med drugimi nastopili Goriški pihalni orkester, Vokalni ansambel Reunion KUD 28, Kombo Zlatka Kaučiča, Srbsko kulturno društvo Sloga in Pihalni orkester Salonit Anhavo. Otvoritev TLK 2015 bo potekala v petek, 15. maja 2015 ob 20.30 na velikem odru SNG Nova Gorica z nasovom Vizija svetlobe v znamenju kulturne ustvarjalnosti mladih gledališčnikov, lutkarjev, video ustvarjalcev, pevcev, likovnikov, plesalcev in rock glasbenikov.

Teden kulture bo ponudil številne raznolike prireditve od glasbenih nastopov, med katerimi so koncerti mladinskih rock skupin, likovnih razstav, avtorskih projektov do plesnih prireditev. Večji regijski dogodki bodo potekali po celi Sloveniji in bodo vključevali regijska srečanja plesnih skupin Primorske, regijsko tekmovanje otroških in mladinskih pevskih zborov Dolenjske, regijska srečanja odraslih folklornih skupin in srečanja godb in pihalnih orkestrov ter tekmovanje mladinskih godb.
 

Sorodni prispevki:Deli z drugimi:

pošlji naprej

Oceni:


Povezava:

Komentiranje

Ni še nobenega komentarja. Bodite prvi in komentirajte.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

prijava ali