Nalaganje nastavitev


Glasbena mladina ljubljanska vstopila v 51 leto delovanja

sobota, 12. september 2015

Po lanski jubilejni in polni glasbeni sezoni društva, je Glasbena mladina ljubljanska že začela svojo novo koncertno sezono – kot običajno z Jesenskimi serenadami.

Jesenske serenade so nastale pred 39 leti na pobudo Tomaža Lorenza in so vedno znova poseben izziv, ki se ga že nekaj let programsko spretno loteva Boris Rener. Vsi koncerti so namreč krajši in brez klavirja, vstop nanje je prost, en koncert je solističen, drugi komorni, tretji manj klasičen in četrti vokalen. Zanimanje nastopajočih je izjemno, zaradi zgolj simboličnega plačila je njihova nagrada zgolj veselje ob ustvarjanju.

Jesenske serenade gostujejo tudi drugod po Sloveniji. Povsod so sprejete z velikim navdušenjem in veseljem, saj tudi v manjše kraje prinašajo razvoj kulture. Že trinajst let z organizatorji sodelujeta tudi Dejan Pevčevič in Tina Uršič, ki v koncerte spretno vpletata prozna besedila.

Program koncertov: TUKAJ

Ostala bogata ponudba Glasbene mladine ljubljanske zajema še komentirane koncerte z orkestri, zbori, opero in baletom, koncerte mladih umetnikov, glasbo na vodi, možnost sodelovanja v srednješolskem zboru Veter, prireditve na šolah, notne izdaje in zgoščenke.

Več o programu lahko preberete na spletnih straneh društva.
 

Sorodni prispevki:Deli z drugimi:

pošlji naprej

Oceni:


Povezava:

Komentiranje

Ni še nobenega komentarja. Bodite prvi in komentirajte.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

prijava ali