Nalaganje nastavitev


Glasbeni impulzi 2014: Ženska duša

sreda, 06. avgust 2014

Nov koncertni cikel GLASBENI IMPULZI 2014 s štirimi koncerti med 17. julijem in 25. septembrom nadgrajuje že tradicionalne četrtkove Poletne koncerte v atriju Mestnega muzeja Ljubljana.

Glasbeni impulzi, ki jih organizira Glasbena agencija IM.PULS v sodelovanju z Mestnim muzejem Ljubljana, bodo posamezne koncertne cikle vsako leto odeli v izbrano tematiko. Letošnjo rdečo nit cikla - Žensko dušo raziskujejo raznoliki glasbeniki.

Cikel je 17. julija odprl glasbeno-literarni večer Harfa, Ovidij in Emona, na katerem sta se prepletali glasba za harfo solo v izvedbi harfistke Mojce Zlobko Vajgl in poezija znanega rimskega pesnika Publija Ovidija Nasa. Sledil je performans Sveta ženska skladateljice, pianistke in improvizatorke Tine Mauko, ki se je z lastnimi skladbami ovetljevala zgodovinski lik Marije Magdalene ter vse čarovniške, ustvarjalne in zdravilne moči ženske.

V atriju Mestnega muzeja Ljubljana bodo tematiko ženske duše avgusta in septembra še na dveh koncertih vpletali v svoje nastope številni glasbeniki.

7. avgusta bodo na Glasbenem popotovanju po Sloveniji z Nuško Drašček nastopili pianist Blaž Jurjevčič in tolkalist Vid Ušeničnik.Vsestranska vokalistka Nuška Drašček, ki je v zadnjih treh letih v atriju Mestnega muzeja nastopila z muzikal programom Sprehod po West Endu, z Večerom francoskega šansona in s popevkami Atija Sossa, se bo tokrat s svojimi glasbeniki odpravila na glasbeno popotovanje z melodijami, napevi in popevkami različnih slovenskih regij – vse od Prekmurja do obale.

Cikel bo 25. septembra sklenila Glasba za flavto, violončelo in harfo v izvedbi flavtistke Eve-Nine Kozmus, violončelistke Karmen Pečar in harfistke Mojce Zlobko Vajgl. Tri že uveljavljene glasbenice se bodo v tej sestavi občinstvu predstavile premierno.
 

Sorodni prispevki:Deli z drugimi:

pošlji naprej

Oceni:


Povezava:

Komentiranje

Ni še nobenega komentarja. Bodite prvi in komentirajte.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

prijava ali