Nalaganje nastavitev


Glasbeni ključi: iz zakladnice slovenske glasbe

sreda, 16. december 2015 1

Od 3. decembra je v Plečnikovem hodniku v NUK na ogled razstava Glasbeni ključi.

Ustvarjalci želijo obiskovalcem z razstavo približati institucionalno zakladnico slovenske glasbe, v kateri hranijo dragocene glasbene vire, ter jih spodbuditi k raziskovanju, študiju in poslušanju glasbe. Izbor desetih glasbenih del slovenskih skladateljev se ozira po koncertnih dvoranah prve polovice 20. stoletja in izpostavlja skladbe, katerih moč nagovora vedno znova in na novo izziva naša doživljanja.

Skladb Benjamina Ipavca, Slavka Osterca, Matije Bravničarja, Antona Lajovca, Demetrija Žebreta, Marjana Kozine, Lucijana Marije Škerjanca, Marijana Lipovška, Primoža Ramovša in Uroša Kreka ni zagrnil plašč pozabe. Skladbe so notografirane, izdane, pogosto izvajane in posnete na gramofonske plošče, kasete ali zgoščenke. V tej obliki in v izvirnikih so dostopne v čitalnici Glasbene zbirke ali na spletu v Digitalni knjižnici Slovenije. 

Razstava bo na ogled do 30. januarja 2016. V januarju pripravljajo brezplačni javni vodstvi, in sicer v četrtek, 7. januarja 2016 ob 13.45 in v sredo, 20. januarja 2016 ob 17.00.

Zbirno mesto: Glasbena zbirka NUK (II. nadstr.). (Prijave: helenaana.drewry@nuk.uni-lj.si)

Izšel je tudi katalog razstave, ki ga lahko kupite v Prodajalni NUK (pritličje, soba št. 038) ali po elektr. poti: Glasbeni ključi – Katalog ob razstavi.

 


 

Sorodni prispevki:Deli z drugimi:

pošlji naprej

Oceni:


Povezava:

Komentiranje

Roma, 17.12.2015, 17:12

Ponudba za posojilo za resni in pošteni ljudje (plavec.joz@gmail.com)

Pozornost Shayan; Zakaj ogoljufala slabo? Jaz sem tam za pomoc revnim in ne bogati. Potrebujete denar za financiranje svoje projekte, vendar nimate dostopa do bancnih kreditov. Vse kreditni zahtevki zavrnjeni banke. Sem pripravljen, da vam posojila vseh vrst s pogoji, da bo življenje lažje. Nudim posojila od 3.000 € do 1,500,000. Sem poudaril, da cas trajanja odplacevanja se spreminja med 1 in 30 let in obrestno mero 3 %. Želite kupiti avto, hišo, placati racun za utrditev svoje dolgove, graditi svojo hišo... Ali želite za financiranje številnih projektov, ki vas srca. Za vse vaše posojilo aplikacij, prosim zveza mi ter povej mi znesek, ki ga želite izposoditi .email: plavec.joz@gmail.com

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

prijava ali