Nalaganje nastavitev


Gotan Project (Arg/Fra/Švi) in Godalika

Druga godba 2007

Zvrst: narodnozabavna glasba
Kdaj: ponedeljek, 21. maj 2007, 20:45h
Kje: Križanke,

Letošnjo Drugo godbo bo odprl poseben projekt godalnega kvarteta Godalika, ki je konec lanskega leta pri založbi festivala Druga godba DruGod izdal prvenec Time 2 Start. Za drugogodbeni nastop se bodo kvartetu pridružili vrhunski slovenski glasbeniki: pevec Boris Benko (Silence, Laibach), basist Nino de Gleria (Brina, Fake Orchestra), harmonikar Drago Ivanuša (Bossa de novo, Brina) in bobnar Aleš Rendla. Na koncertu Godalike se bo kot pevka predstavila tudi Neža Trobec - Teropšič.Gotan Project so danes verjetno najbolj prepoznaven izvajalec tanga na svetu. Trije v Franciji delujoči glasbeni navdušenci, med katerimi je sicer le eden po rodu Argentinec, so poskrbeli za globalno navdušenje nad to argentinsko glasbeno zvrstjo. Zastavili so avtorski pristop do tanga, ki se odraža kot kolaž elektronike, duba, tanga in drugih zvrsti. Phillippe Cohen Solal, Eduardo Makaroff in Christoph H. Muller, ki so ime za projekt (gotan) dobili z enostavnim zasukom besede tango, so se podali tudi do njegovih korenin. Prisluhnili so tako pevcu Carlosu Gardelu, ki ga obožujejo široke množice, kot novemu tangu Astorja Piazzolle, zraven pa so dodali subtilen odmerek elektronike, dubovske zasanjanosti in ambientalnega zvočnega valovanja. Po preboju s prvencem La Revancha Del Tango, ki so ga do danes prodali več kot milijon izvodov, so presenetili s precej drugačnim albumom Lunático, po katerem se poleg tanga prelivajo še vplivi americane, šansona in hiphopa.

Gotan Project na Drugi godbi 2007
Gotan Project na Drugi godbi 2007
Zasedba - Godalika feat. Boris Benko: Jelena Ždrale (violina), Klemen Bračko (violina, viola), Matjaž Sekne (viola), Klemen Hvala (violončelo), Boris Benko (glas), Nino de Gleria (kontrabas), Drago Ivanuša (klavir), Aleš Rendla (bobni), Neža Trobec – Teropšič (glas). Zasedba - Gotan Project (Argentina/Francija/Švica): Philippe Cohen Solal (didžej, skladatelj), Eduardo Makaroff (kitara, skladatelj), Christoph Müller (računalniki, skladatelj), Arnaldo Ciro Zanelli (klavir), Veronica Silva (glas), Line Kruse (violina), Maria Andrea Pujado (violina), Lise Orivel (violina), Aude Brasseur (violončelo), Juanjo Mosalini (bandoneon), Eric Peycelon (zvok), Michael Roussel (luči), David Lescarret (video).

23. mednarodni festival Druga godba letos poteka med 21. in 28. majem. Potem ko je Druga godba samo v preteklih treh letih ponudila kar 48 izvajalcev iz 28 držav, bo letos na različnih prizoriščih v Ljubljani v glavnem in spremljevalnem programu nastopilo dvanajst izvajalcev iz štirinajstih držav. Skupina Gotan Project, ki bo nastopila na prvi dan festivala, velja za glavno zvezdo letošnjega dogodka, sicer pa bo tudi tokrat Druga godba postregla z afriškim večerom, v slovenskem prostoru pa bo premierno predstavila glasbo in glasbenike iz dveh držav, Belizeja in Tajske.

Sorodni prispevki:Deli z drugimi:

pošlji naprej

Oceni:


Povezava:

Komentiranje

Ni še nobenega komentarja. Bodite prvi in komentirajte.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

prijava ali