Nalaganje nastavitev


Inga Ulokina z gosti

Zvrst: Klasična in sodobna resna glasba
Kdaj: petek, 21. marec 2008, 20:00h
Kje: Celjski dom, Velika dvorana,

Profesorica Olga Ulokina je diplomirala v Peterburgu na Konzervatoriju "Rimski-Korsakov" in sicer na Fakulteti za muzilokogijo iz kompozicije,glasbene pedagogije in klavirja. V Sant -Petersburgu je tesno sodelovala z najboljšimi strokovnjaki s področja glasbene pedaogike. Od leta 1995 živi v Sloveniji. Svoje bogato znanje prenaša skozi številne seminarje na kolege pedagoge, študente glasbe ter svoje učence. Je avtorica učbenikov za glasbeno vzgojo pa tudi zelo iskana korepetitorica.

Inga Ulokina (foto: arhiv glasbenice)
Inga Ulokina (foto: arhiv glasbenice)
Nastopa: Inga Ulokina (violina). Korepetitorka: Olga Ulokina (klavir). Program: J. S. Bach (Arija), F. Kreisler (Ljubezenska žalost), F. Kreisler (Radost ljubezni), J. Massenet (Sanjarjenje), S. Rachmaninov (Vokaliza), J. Brahms (Madžarski ples, št.5), C. Debussy (Meseèina), P. I. Čajkovski (Melodija), A. Piazzolla (Obvilion, Adios Nonino).

Inga Ulokina je rojena v St. Petersburgu. Najprej se je igranja violine učila pri prof. Andreju Portsellanu v Rusiji, po prihodu v Slovenijo je zaključila srednjo glasbeno šolo pri očetu, prof. Igorju Ulokinu. Študij je začela na Hochschule fuer Musik v Kölnu, nadaljevala pa v Zagrebu. Izpopolnjevala se je na Brucknerkonservatoriju v Linzu. V času študija je znanje pridobivala tudi pri prof. I. Ozimu, E. Èugajevi in I. Groubertu. Inga Ulokina je dobitnica več nagrad na državnih in mednarodnih tekmovanjih Kot solistka je sodelovala z Jeunesse Musical in Orkestrom zagrebške akademije. Delovala je kot članica Zagrebških solistov, Klassische Philharmonie Bonn, Linzer Philharmonie, Orkestar Hrvatske radiotelevizije in drugih zasedb. Snemala je za RTV Slovenija in Croatia Records.Kot solistka in članica različnih zasedb koncertira po celi Evropi,v Rusiji in na Kitajskem. Ukvarja se tudi s pedagoškim delom, kot profesorica na GŠ Krško.

Sorodni prispevki:Deli z drugimi:

pošlji naprej

Oceni:


Povezava:

Komentiranje

Ni še nobenega komentarja. Bodite prvi in komentirajte.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

prijava ali