Nalaganje nastavitev


Jazz, blues in soul glasba Uroša Perića z gosti na Ljubljanskem gradu

ponedeljek, 02. februar 2015

V sklopu grajskega koncertnega cikla Uroša Perića se bodo v Palaciju na Ljubljanskem gradu zvrstili štirje koncerti jazza, bluesa in soula.

Pevec in pianist, interpret skladb starega jazza, soula in bluesa Uroš Perić bo med februarjem in majem nastopil z gosti in ob spremljavi njegove zasedbe The Bluenote Quartet. Oder bo delil z različnimi glasbeniki med katerimi so vokalistka Nuška Drašček, vokalni trio The Pearlettes, bluesovski orgličar Robert Ivačič ter avstrijski jazz trobentač Thomas Gansch

Na uvodnem koncertu Najlepši dueti se bo 12. februarja Urošu Periću kot gostja pridružila njegova nekdanja spremljevalna vokalistka Nuška Drašček, ki v zadnjih letih deluje na različnih glasbenih področjih. Izvajala bosta svoj izbor duetov iz zakladnice soula in jazza.

Na drugem koncertu Ljubezenske pesmi bo 19. marca nastopil ženski vokalni trio The Pearlettes. S članicami vokalnega tria Sandra Feketija, Blažka Oberstar in Suzana Labazan, ki nadaljujejo tradicijo tovrstnih vokalnih sestavov iz 50. in 60. Let, bo Perić predstavil ljubezenske pesmi, ki tvorijo osrednji glasbeni material njegove zadnje zgoščenke.

Večer bluesa se bo odvil na tretjem koncertu 16. aprila z orgličarjem Robertom Ivačičem. Glasbenik z vzdevkom BLUEHARP je prejemnik priznanj med katerimi je tudi drugo mesto državnega tekmovanja v Bristolu v Veliki Britaniji.


Thomas Gansch

Ob sklepu cikla, 12. maja, bo kot gost Perića nastopil inovativni trobentač Thomas Gansch, dobitnik nagrade Hansa Kollerja - najprestižnejše avstrijske nagrade na področju jazz glasbe. Avstrijski glasbenik bo nastopil s svojstvenim instrumentom »Gansch hornom«, oziroma prirejeno trobento, ki ga je sestavil iz delov različnih trobent.
 

Sorodni prispevki:Deli z drugimi:

pošlji naprej

Oceni:


Povezava:

Komentiranje

Ni še nobenega komentarja. Bodite prvi in komentirajte.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

prijava ali